Σταθερό προβάδισμα ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση - Ειδήσεις Pancreta

  Το 65% διαφωνεί με την εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco. Εκτός από το σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται η αντίθεση του 60% των πολιτών στο να γίνουν εκλογές, ενώ ένα 45% εκτιμά ότι η κατάσταση με τη ΝΔ στην κυβέρνηση θα ήταν η ίδια. Παράλληλα, το 65% διαφωνεί με την εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,6% έναντι 15,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,9% και Δημοκρατική

Συμπαράταξη με 5,3%. Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του Ποταμιού, το οποίο συγκεντρώνει 1,1%, κάτω από τη Λαϊκή Ενότητα που καταγράφει 1,9%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν:

  • ΑΝ. ΕΛΛ. 2%
  • Ένωση Κεντρώων 2%
  • Πλεύση Ελευθερίας 1%
  • Άλλο 4,4,%
  • Λευκό 3,6%
  • Αποχή 8,8%
  • Αναποφάσιστοι 19,7%

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα εάν συμφωνούν ή όχι με την εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού, καθώς το 65% απαντάει «Όχι» στέλνοντας μήνυμα στη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που ύψωσαν τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Την ίδια στιγμή το 60% των πολιτών εκτιμά ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στη χώρα αυτή τη στιγμή, ενώ ένα 45% θεωρεί πως και με τη ΝΔ στην κυβέρνηση η κατάσταση θα ήταν ίδια. Το 25% θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση και το 23% χειρότερη.

Οι πολίτες, πάντως, δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη οικονομία. Ένα ποσοστό 63% θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές μέσα στο 2018 (σίγουρα όχι/μάλλον όχι), ενώ σε ερώτηση εάν είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 61% απαντάει σίγουρα όχι ή μάλλον όχι.

Παράλληλα, το 85% θεωρεί θετική την απόφαση για ίδρυση και στελέχωση τοπικών μονάδων υγείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και το 83% χαρακτηρίζει ως θετική την απόφαση για επιχορήγηση για χρήση Internet σε φοιτητές, ΑμεΑ και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Τέλος, το 50% θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αύξηση της απασχόλησης.

πηγή


Πηγή: pancreta