Κεντροαριστερά: Κάλπες το Νοέμβριο, παράβολο 2.000 ευρώ για τους υποψήφιους - Ειδήσεις Pancreta

Την Παρασκευή οι τελικές προτάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου, τα βασικά ζητήματα όμως έκλεισαν οριστικά. Τι πολιτική δέσμευση θα ζητηθεί από τους υποψήφιους. Η συζήτηση για ηλεκτρονική ψηφοφορία

Τις τελικές της προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, διά στόματος του επικεφαλής της, καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου.AdTech Ad

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, τα βασικά ζητήματα έκλεισαν οριστικά. Η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου γύρου της αναμέτρησης θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου και του δεύτερου -αν κι εφόσον χρειαστεί- στις 12 του ίδιου μήνα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τους ενδιαφερόμενους για την ηγεσία, ορίστηκε η 8η Σεπτεμβρίου. Κάθε υποψήφιος θα χρειαστεί να συγκεντρώσει χίλιες υπογραφές από τουλάχιστον επτά περιφέρειες, με ελάχιστο νούμερο τις 50 σε κάθε μία από αυτές, ενώ το παράβολο για τον καθένα θα οριστεί περίπου στις 2.000 ευρώ, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια για υπερβολικά ποσά που κυκλοφόρησαν χθες σε μερίδα του Τύπου.

Από εκεί και ύστερα, η επιτροπή αναμένεται να ζητήσει μια πολιτική δέσμευση από τους διεκδικητές της ηγεσίας, στην οποία θα καλούνται να δηλώσουν πως δεν θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ότι θα παραμείνουν στον νέο φορέα και μετά τις εκλογές. Παράλληλα, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η αναζήτηση παρόχου για online σύστημα ψηφοφορίας, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοψηφίας, ενώ, αν και η επιτροπή είναι ανοιχτή επί της αρχής στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, αυτό θα αποφασιστεί εφόσον ο πάροχος διαβεβαιώσει ότι αυτή θα είναι τελείως αδιάβλητη. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, αποφασίστηκε στην επιτροπή να προστεθούν και οι κύριοι Νικηφόρος Διαμαντούρος, Γιάννης Βούλγαρης, Λουκάς Τσούκαλης και Αχιλλέας Μητσός, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη παραπάνω το κύρος της με ανθρώπους που χαίρουν του απόλυτου σεβασμού όλων των υποψηφίων. 

Αντώνης Γκιόκας

πηγή


Πηγή: pancreta