«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Βούτση - Ειδήσεις Pancreta

Γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση και «ενδοοικογενειακές» τριβές προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για το θέμα της αριστείας, τις παρελάσεις και τα «βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος». Για «παραλήρημα ιδεοληψίας» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία ενώ και ο Π. Καμμένος απαντά σε... κλίμα ΝΔ.

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική»

Η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας που παραπέμπει σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της Ελλάδας της μεταμνημονιακής, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κατά την οποία τοποθετήθηκε για τον Ρουβίκωνα, την έννοια της αριστείας, τις παρελάσεις, αλλά και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα η μεταμνημονιακή μπορεί να είναι η Ελλάδα τού «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ή του «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η επαναφορά συνεχώς μιας ατζέντας που παραπέμπει σε βαθύτατα συντηρητικά αποτυπώματα του παρελθόντος δεν μπορεί να είναι η σημαία της Ελλάδας της μεταμνημονιακής (...) Δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί, είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με δοξασίες. Αλίμονο όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές, η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο».

Αντιδράσεις 

Με αφορμή τη συνέντευξη Βούτση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρόεδρο της Βουλής, «παραλήρημα ιδεοληψίας».

Τον κατηγορεί επίσης ότι αμφισβητεί «ακόμα και τη θρησκεία του ελληνικού λαού που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπιζόμενος τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής ευχαριστεί τη ΝΔ που «με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό».

Με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: «Όσες έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας, ανακοινώσεις, κι αν εκδώσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο πανικός της δεν κρύβεται. Προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις».

Τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση έσπευσε να σχολιάσει και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», γράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

πηγή


Πηγή: pancreta