Βάζει πλώρη για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Καμίνης - Ειδήσεις Pancreta

Υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ετοιμάζεται να θέσει ο Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει επαφές, ενώ θέτει και συγκεκριμένους όρου, ωστόσο δεν παραιτείται από τη θέση του στον Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καμίνη, ο δήμαρχος Αθηναίων θέλει να διεκδικήσει την αρχηγία, ενώ έχει συναντηθεί με το Νίκο Αλιβιζάτο πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Μάλιστα, αναμένεται να έχει συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά, τον Θανάση Θεοχαρόπουλου και τον Σταύρο Θεοδωράκη για να τους ενημερώσει για την υποψηφιότητά του, αλλά και για την πρόθεσή του να παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Καμίνης θέτει και τρεις βασικούς όρους:

  1. Διάφανεια
  2. Εκλογή από τη βάση με ανοιχτό μητρώο
  3. Εύλογο χρονικό διάστημα για προεκλογική δραστηριότητα

Ο Γιώργος Καμίνης, πάντως, φέρεται να έχει κάνει επαφές και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξάλλου, ο Γιάννης Ραγκούσης χαιρέτισε την υποψηφιότητα Καμίνη, με την ακόλουθη δήλωση: «Προσωπικά αλλά και όσοι όσοι πήραμε το ρίσκο της απόφασης να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας νέας κι ενωμένης προοδευτικής παράταξης, νιώθουμε ικανοποίηση. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει ο καθένας μας και της επιλογής που θα κάνουμε στην κάλπη, η ενδεχόμενη συμπόρευση του Γιώργου Καμίνη μαζί με όλους εμάς που ξεκινήσαμε εδώ κι έναν μήνα αυτήν την προσπάθεια, αντικειμενικά αποτελεί ακόμα μία επιβεβαίωση της ορθότητας που έχουν οι εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο».

πηγή


Πηγή: pancreta