Συμβούλιο Αρχηγών ζήτησε ο Τσίπρας από Παυλόπουλο - Ειδήσεις Pancreta

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη.

Τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου, μετά την επιστροφή του από την Ιταλία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην ατζέντα του συμβουλίου θα είναι το προσφυγικό και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση επιδιώκει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων και να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας.

Πληροφορίες των Νέων αναφέρουν πως η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει είτε το Σάββατο, είτε από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα, λόγω των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως το αν θα γίνει η συνάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και με τον βαθμό προθυμίας του νέου μεταβατικού προέδρου της Γιάννη Πλακιωτάκη να εμπλακεί σε μια διαδικασία διερεύνησης των δυνατοτήτων πολιτικής συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον ο αρχηγός της ΝΔ εμφανιστεί θετικός, τότε και τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι) θα ακολουθήσουν.

Στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το Συμβούλιο των Αρχηγών για το Ασφαλιστικό, το εναλλακτικό σενάριο του Μαξίμου προβλέπει είτε συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των κομμάτων κατά μόνας είτε προσκλήσεις για συμμετοχή στελεχών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και διάλογο με την κοινωνία.


Πηγή: nooz.gr