Ξεκινά (οριστικά) η αποκομιδή στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Τον τερματισμό της κατάληψης στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισαν για δεύτερη φορά το βράδυ της Τρίτης οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μετά και την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα. Μετά από διαβουλεύσεις με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη πείστηκαν τελικά να αποχωρήσουν χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία ήταν έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Οι συμβασιούχοι πάντως συνεχίζουν την απεργία τους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο, μετά από συνέλευση έκριναν πως για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας δεν πρέπει να συνεχίσουν τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου. Συνεπώς από το βράδυ της Τρίτης η αποκομιδή στο Ηράκλειο πραγματοποιείται κανονικά, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία 24ωρα ώστε να επανέλθει η πόλη σε βιώσιμη κατάσταση.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2000 οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους του Ηρακλείου και θα γίνει τιτάνια προσπάθεια να μαζευτούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Από την πλευρά των συμβασιούχων ο εκπρόσωπος του συντονιστικού τους οργάνου Μανώλης Κυρκάκης ανέφερε στην «Εφ.Συν.» πως δεν είναι στις προθέσεις τους να ταλαιπωρήσουν κι άλλο τους κατοίκους της πόλης, ωστόσο επεσήμανε πως η λύση που προτείνεται κεντρικά από την κυβέρνηση δεν τους καλύπτει καθώς αφήνει ξεκρέμαστο μεγάλο μέρος των συμβασιούχων, στέλνοντάς τους στην ανεργία.

Ο ίδιος είχε δικαιολογήσει την πρωϊνή μεταστροφή της στάσης τους κάνοντας λόγο για απειλές που δέχτηκε το σωματείο και συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αλλά και για αθέτηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά του Δήμου σε σχέση με τις περιοχές όπου  ήταν η μεγαλύτερη ανάγκη για απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Το βράδυ της Τρίτης πάντως, δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις εκατέρωθεν και υπό την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας ξεκίνησε η αποκομιδή χωρίς όρους και προϋποθέσεις ως προς την έκτασή της. Πλέον στο Ηράκλειο ξεκινά να μαζεύεται το σύνολο των απορριμμάτων και στο σύνολο των σημείων συγκέντρωσης, ώστε να καθαρίσει συνολικά η πόλη. 

Μάριος Διονέλλης

πηγή


Πηγή: pancreta