Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα οι αγρότες, το μεσημέρι η απόφαση - Ειδήσεις Pancreta

Τελικά τα πλοία δεν αναχώρησαν χθες το βράδυ από το Ηράκλειο για τον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα φορτηγά με τα προϊόντα τους θα έφταναν στην Αθήνα.

Έτσι οι αγρότες προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα καθώς ο δικηγόρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού, βρέθηκε το πρωί στην Αθήνα και στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

To αίτημα των αγροτών είναι να υπάρχει κάθε μέρα, για όσο διαρκεί η κινητοποίηση της ΠΝΟ, ένα δρομολόγιο με πλοίο ασφαλείας για τα προϊόντα των αγροτών.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των αγροτών βρέθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ. Ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου καθώς η πρόεδρος έκρινε ότι αρμόδιο δικαστήριο είναι το αντίστοιχο του Πειραιά, όπου και έχει την έδρα της η ΠΝΟ.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, από την πλευρά των οποίων δόθηκαν γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις, αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η ΠΝΟ έχει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου και με τα νέα δεδομένα, να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

πηγή


Πηγή: pancreta