Εγκρίθηκε ο φάκελος της ΤΕΡΝΑ-GMR για το Καστέλλι - Ειδήσεις Pancreta

Από την ημέρα κατάθεσης της προσφοράς ΤΕΡΝΑ-GMR για το αεροδρόμιο Καστελλίου στην επιτροπή του διαγωνισμού

Το οριστικό «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι πήρε από την επιτροπή του σχετικού διαγωνισμού η κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με την ινδική εταιρεία GMR Airports Limited. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, η επιτροπή ενέκρινε και το τρίτο στάδιο του φακέλου που υπέβαλε η κοινοπραξία και αφορούσε την οικονομική προσφορά.

Πλέον η ανάδοχος εταιρία φέρει τον διακριτικό τίτλο «ARIADNE AIRPORT GROUP» και αναμένεται να κηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και μέσα από την ψήφιση σχετικού νόμου στη Βουλή να κηρυχθεί πλέον η εταιρία ως οριστικός ανάδοχος και κατόπιν να ξεκινήσει το έργο, πιθανότατα το πρώτο δίμηνο του 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας προβλέπει 480 εκατ. ευρώ για το κόστος κατασκευής με χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στα 180 εκατ. ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 45,9%.

Ο υπολογιζόμενος χρόνος κατασκευής είναι 60 μήνες. 

Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο στην Κρήτη, με τους κατοίκους της Πεδιάδας να έχουν υποβάλει ολοκληρωμένο φάκελο με τις επισφάλειες του έργου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από την οποία αναμένεται να αναζητηθεί χρηματοδότηση για το δημόσιο κομμάτι της επένδυσης (180 εκατ.).  

πηγή


Πηγή: pancreta