Υδατοδρόμιο στο Ρέθυμνο από το επόμενο καλοκαίρι - Ειδήσεις Pancreta

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για τις άδειες και τις εγκρίσεις, με σκοπό την λειτουργία του το καλοκαίρι του 2018.

Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου επιθυμεί να καλύψει το μειονέκτημα του νομού, όσον αφορά τον αεροπορικό και ακτοπλοϊκό «αποκλεισμό» του.

Ήδη μεγάλο μέρος των συμβάσεων είναι έτοιμο για τον διεθνή διαγωνισμό, σχετικά με την ανάθεση του συνόλου του έργου για το υδατοδρόμιο στο εμπορικό λιμάνι σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος των όρων των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Μάλιστα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από εταιρείες, οι οποίες θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση εγκαταστάσεων και πτήσεων.

Η χωροθετημένη πλευρά του Εμπορικού Λιμένα όπου θα λειτουργήσει το υδατοδρόμιο, έχει ελεγχθεί από πλευράς ηχορύπανσης και υπάρχουν οι σχετικές περιβαλλοντολογικές αδειοδοτήσεις, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς μελλοντικοί έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει καμία όχληση από τη λειτουργία των πτήσεων των υδροπλάνων.

Η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη τόνισε σε δηλώσεις της:

Από πλευράς της Αρχαιολογίας Εναλίων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπάρχουν ήδη οι σχετικές εγκρίσεις για την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, το οποίο θα εξυπηρετεί το πλείστον των περιοχών στην Ελλάδα, που είτε διαθέτουν, είτε θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο και πρόγραμμα πτήσεων με υδροπλάνα.

Έχει εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και έτσι το Ρέθυμνο είναι ο πρώτος νομός στην Κρήτη, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την τελική ευθεία ολοκλήρωσης του έργου. 

Οι υποδομές, οι οποίες απαιτούνται, αποτελούν σχετικούς όρους για τον ανάδοχο, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να προβεί στην εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών λειτουργίας του υδατοδρομίου, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος, ενώ η ιδιοκτησία του υδατοδρομίου παραμένει εξ ολοκλήρου στο Λιμενικό Ταμείο.

πηγή


Πηγή: pancreta