«Τeachers4Europe»: Εκπαιδευτικό διήμερο για μαθητές στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

e-ktakia.blogspot.gr

Ένα διήμερο εκπαίδευσης και δημιουργικότητας, διοργανώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές της εκπαιδευτικής δράσης «Τeachers4Europe», της Ανατολικής Κρήτης.

Οι δράσεις, θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα «Καστελλάκη», 27 και 28 Απριλίου, από τις 17.30-21.30, όπου θα παραβρεθούν πανεπιστημιακοί και ερευνητές.

Μέλημα της συγκεκριμένης παιδαγωγικής και πολιτισμικής παρέμβασης, με θέμα «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ …ΕΚΠΛΗΞΗ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ» είναι να δοθεί για μια ακόμη φορά μέσω της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής δράσης «Teachers4Europe» η δυνατότητα έκφρασης, δημιουργίας, ανταλλαγής μηνυμάτων και θέσεων των μελών του δικτύου καθώς και η δυνατότητα γόνιμου διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα την τοπική  κοινωνία και την χώρα.

Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκανσυνολικά έξι διήμερα, με διάφορες θεματικές που ανέδειξαν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, της τέχνης και του πολιτισμού, της δικτύωσης, της σχεδιαστικής σκέψης και δημιουργικότητας στα οποία συμμετείχαν με μεγάλη ανταπόκριση εκπαιδευτικοί από όλη την σχολική κοινότητα της ΠΕ Ηρακλείου καθώς και πολίτες με ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκά θέματα που έδωσαν μια πλούσια οπτική στη δυναμική των επιμορφωτικών παρεμβάσεων.

Τον μήνα Απρίλιο, οι «ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του δικτύου «TEACHERS4EUROPE», επιχειρούν να αξιοδοτήσουν τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως εν δυνάμει Ευρωπαίους πολίτες, προκειμένου να μοιραστούν ιδέες πρωτότυπες, ιδέες που γεννήθηκαν αυθόρμητα στη σχολική ζωή από τους ίδιους  και μετουσιώθηκαν σε  δημιουργικό  έργο που αποκάλυψε συλλογικές  δυνατότητες  στη ζωή του σχολείου με προεκτάσεις και στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον επιδιώκουν  να  αναδείξουν δυνατότητες της Κρήτης  που υποστηρίζουν το ταξίδι ιδεών στην Ευρώπη  με διάφορες πρωτοβουλίες και βηματισμούς. Ο λόγος στις «ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» που σφραγίζουν το σχολικό έτος 2016-2017, είναι ο δυνατός λόγος των μαθητών του δικτύου Teachers4Europe που εκφράζεται με πολλαπλούς τρόπους και αφιερώνεται «με λογισμό και όνειρο» στην Ευρώπη.

πηγή


Πηγή: pancreta