Στην Κρήτη ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης - Ειδήσεις Pancreta

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής Κυβέρνησης Liu Qibao | neakriti.gr

Στην Κρήτη βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής Κυβέρνησηw Liu Qibao, o οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε θερμό κλίμα, για την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς την Κρήτη αλλά και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας ενώ αντάλλαξαν δώρα και ενθύμια για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης και της Κίνας.

Ο περιφερειάρχης καλωσόρισε θερμά στην Κρήτη στο ξενοδοχείο Creta Maris της Χερσονήσου τον Κινέζο αντιπρόεδρο, ο οποίος έφτασε επικεφαλής αντιπροσωπείας που θα ξεναγηθεί  σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ το απόγευμα ο Κινέζος Αντιπρόεδρος και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για την Αθήνα προκειμένου να έχουν συναντήσεις με Κυβερνητικούς-θεσμικούς εκπροσώπους.

Στη συνάντηση ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις κοινές αξίες στον πολιτισμό και έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού στο τομέα του τουρισμού, των ποιοτικών προϊόντων σε συνδυασμό με την κρητική κουζίνα, αλλά και στα πρωτοποριακά επιτεύγματα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ερευνητικών- επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού και στις δυνατότητες εξαγωγής τεχνογνωσίας.

Από την πλευρά του ο Κινέζος αντιπρόεδρος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, αλλά και για την παρουσία του στην Κρήτη και στην Ελλάδα γενικότερα, ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη συμβολή της Κρήτης στον επαναπατρισμό των χιλιάδων Κινέζων πριν μερικά χρόνια από τη Λιβύη. Επίσης αναφέρθηκε στις κοινές πολιτισμικές- ιστορικές αξίες που ενώνουν τις δύο χώρες, εκφράζοντας τη θέλησή του για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας ενώ τόνισε ότι η Κρήτη βρίσκεται σε προνομιακή, γεωγραφική και στρατηγική θέση για την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών συνεργασιών.

πηγή


Πηγή: pancreta