Ανάπλαση της Δικαιοσύνης και νέα ιχθυαγορά στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Δύο σημαντικά έργα για την πόλη του Ηρακλείου, αναμένεται να δημοπρατηθούν το Μάιο.

Πρόκειται για την ανάπλαση των δρόμων του κέντρου της πόλης (Δικαιοσύνης- Ίδης- Καλοκαιρινού), η οποία προβλέπει τον «εξοστρακισμό» των Ι.Χ. και την μεταφορά της ιχθυαγοράς από το κέντρο της πόλης, στη νέα Λαχαναγορά, στην Αλικαρνασσό.

Στις 9 Μαΐου η δημοπράτηση του «σταυρού του κέντρου»

Είναι μια μεγάλη παρέμβαση η οποία θα αναμορφώσει το κέντρο του Ηρακλείου, καθιστώντας την περιοχή πιο φιλική στον επισκέπτη, πιο ελκυστική, με το βάρος να πέφτει στην κυκλοφορία των πεζών έναντι των οχημάτων. 

Πρόσφατα, η Οικονομική Επιτροπή άναψε το "πράσινο φως" για τη δημοπράτηση της ανάπλασης, η οποία ορίστηκε για τις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η λεωφόρος Καλοκαιρινού, η Δικαιοσύνης, η οδός Έβανς(μικρή) , η οδός 1821 και η οδός Ίδης, θα διαμορφωθούν με βάση την κατεύθυνση της απόδοσης στα Ι.Χ. και στα μίνι λεωφορεία και με βάση την απόδοση της μέγιστης δυνατής επιφάνειας σε πεζοδρόμια για την άνετη κίνηση των πεζών και την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης των δρόμων αυτών. Με αυτή την έννοια προτείνεται η μέγιστη δυνατή διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η ελαχιστοποίηση του πλάτους του καταστρώματος στο απαραίτητο μέγεθος.

Κύρια κατεύθυνση της πρότασης είναι η ασφαλής διέλευση και στάση του πεζού και η διευκόλυνση των κινήσεών του τόσο στους πεζόδρομους όσο και στα πεζοδρόμια και η αποτροπή της κατάληψης των πεζοδρομίων ή τμημάτων τους από οχήματα.

Η μελέτη στοχεύει στο βέλτιστο αποτέλεσμα με τη χρήση φυσικών υλικών με σχεδιαστική ποιότητα, κατασκευαστική αρτιότητα και αντοχή στο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη και το βιοκλιματικό παράγοντα με την αύξηση του πρασίνου και την επιλογή κατάλληλων υλικών.

Επιπλέον στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, δίνεται έμφαση στα δημόσια κτίρια (Περιφέρεια Κρήτης, Δικαστήρια, πρώην Αστυνομική Διεύθυνση), τα οποία αναδεικνύονται με μνημειακό φωτισμό. Οι δύο μικρές πλατείες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών κτηρίων, προτείνεται να προβληθούν με την ενιαία διαμόρφωσή τους και στο κατάστρωμα της λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Στις 16 Μαΐου η δημοπράτηση της νέα Ιχθυαγοράς

Στη δημοπράτηση της ιχθυαγοράς, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου και διακήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτηρίου στη νέα Λαχαναγορά και μετατροπή του σε καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων«, με προϋπολογισμό 285.000 €.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 10 το πρωΐ.

Πρόκειται να ανακατασκευαστεί το υφιστάμενο ισόγειο κτήριο αποθήκευσης clarks, επιφάνειας 622 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως καταστήματα πώλησης αλιευμάτων.

Οι εργασίες προβλέπουν τη διαμόρφωση χώρων εμπορίας και κυλικείου, την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, τη διάστρωση βιομηχανικού δαπέδου, τη διαρρύθμιση χώρων υγιεινής, την επένδυση τοίχων με πλακίδια, την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

φωτο αρχείου

πηγή


Πηγή: pancreta