Συνάντηση Πολάκη με φορείς της Μεσαράς για τις δομές υγείας - Ειδήσεις Pancreta

Με αντικείμενο τη στελέχωση και τις υποδομές των μονάδων Υγείας της Μεσαράς συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με φορείς της περιοχής. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας φορέων – πολιτών της Μεσαράς, Γιώργος Δαμιανάκης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Έφη Κουτεντάκη και Λάμπρος Καμπουράκης.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε το κτιριακό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς και αφορούσαν:

  • Την αποκατάσταση – ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου
  • Την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντα χώρου του Κέντρου Υγείας Μοιρών

​Ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε ότι επίκειται μελέτη ώστε να επισκευαστεί το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών ενώ όσον αφορά στο κομμάτι της στελέχωσης των δομών υγείας, τόνισε ότι για το Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου, θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος είχε αποβεί άγονος.

Επίσης ανέφερε ότι από τους 2.000 διορισμούς, τους οποίους θα κάνει το Υπουργείο μέσα στο 2017, θα προβλεφθούν θέσεις και για το Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία αφορούν την κάλυψη κενών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και οδηγών ασθενοφόρων ενώ επισήμανε την ανάγκη για αποκατάσταση των προβλημάτων, ώστε να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών παροχής υγείας της Μεσαράς.

πηγή


Πηγή: pancreta