«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο Λασίθι για το ΤΕΙ Ιεράπετρας - Ειδήσεις Pancreta

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΟΔΕ Λασιθίου, με αφορμή το θέμα του ΤΕΙ Ιεράπετρας.

Στην ανακοίνωση, στην οποία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, θεωρεί αρνητική την εξαίρεση του τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας, από τα τμήματα τα οποία θα επαναλειτουργήσουν και ζητάει από το ΤΕΙ Κρήτης, να επανεξετάσει τις δυνατότητές του για να επαναλειτουργήσει σταδιακά το τμήμα στην Ιεράπετρα και να εντάξει συνολικά το Λασίθι στους σχεδιασμούς του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Η εξαίρεση του Τμήματος ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας από τα τμήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι εξαιρετικά αρνητική. Παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη για να επανενταχθεί στα μηχανογραφικά του Υπουργείου Παιδείας, δεν υπήρξε θετική εισήγηση εκ μέρους του ΤΕΙ Κρήτης. 

Είναι ένα ακόμα πλήγμα στην πόλη της Ιεράπετρας αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλο το Λασίθι που γίνεται ακόμα «φτωχότερος συγγενής» της κατανομής στην Κρήτη.

Το κόστος λειτουργίας είναι τόσο χαμηλό που δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αρνητική εισήγηση και σίγουρα θα μπορούσαν να βρεθούν λύσεις. Είναι φανερό ότι θα χρειαστεί μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια, προς πολλές κατευθύνσεις, για να καταφέρουμε να διορθώσουμε τις καταστροφές που προκάλεσε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του κ. Αρβανιτόπουλου και οι πολιτικές του κ. Λοβέρδου, αλλά και για να πείσουμε για τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Λασίθι.

Ζητάμε:

Από το ΤΕΙ Κρήτης, 

  • Να επανεξετάσει τις δυνατότητές του για να επαναλειτουργήσει σταδιακά το Τμήμα στην Ιεράπετρα και να εντάξει συνολικά το Λασίθι στους σχεδιασμούς του.

Από το Υπουργείο Παιδείας, 

  • Να συνυπολογίσει τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που έχει για την Ιεράπετρα η λειτουργία του Τμήματος με βάση και τις προηγούμενες επιδόσεις.
  • Στα πλαίσια της δημιουργίας του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας, να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι για να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση ιδίως στους κλάδους που αυτός ο τόπος πρωτοπορεί.

Η απάντηση της ΝΟΔΕ Λασιθίου

Η απάντηση από την πλευρά της ΝΟΔΕ Λασιθίου ήταν άμεση, καθώς την ίδια μέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για υποκρισία και κοροιδία καθώς θεωρεί ότι δεν ενήργησε γρήγορα ώστε να προλάβει την δυσμενή αυτή εξέλιξη για την πόλη της Ιεράπετρας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σχετικά με την κατάργηση πλέον μετά το 2018, του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμιση του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα. Αλήθεια, πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει ο λαός του Λασιθίου. Αλήθεια, για πόσο ακόμα νομίζουν ότι μπορούν να μας παρουσιάζουν το άσπρο,  μαύρο.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλλον ξεχνάτε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνάτε αυτόν τον τόπο. Η κυβέρνηση σας νομοθετεί, η κυβέρνηση σας αποφασίζει. Αντί τώρα να κλαίτε υποκριτικά όταν τα γεγονότα είναι τετελεσμένα, ας πιέζατε εγκαίρως τα κέντρα αποφάσεων της κυβέρνησης σας ώστε να είχατε προλάβει την δυσμενή αυτή εξέλιξη για την πόλη της Ιεράπετρας.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι εκπρόσωποι των νομών τους,  για τα 9 τμήματα των ΤΕΙ που επανήλθαν στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ήταν να κλείσουν το 2018. Και αν εσείς δεν είχατε την δυνατότητα αυτής της παρέμβασης, ας την έκανε ο Γεραπετρίτης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης.

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει. Αντί λοιπόν να κάνατε το αυτονόητο, σήμερα καλείτε υποκριτικά το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση αυτή.  Δυστυχώς για εσάς δεν τρώμε σανό. Αν και με τις πράξεις σας δείχνετε να νομίζετε το αντίθετο.

Φτάνει πια η κοροϊδία, φτάνει πια η υποκρισία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση... στην απάντηση

Μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λασιθίου, ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΝΔ ότι με δική της απόφαση, μέσω του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», έκλεισε το ΤΕΙ ενώ τόνισε ότι η απόφαση αυτή προήλθε μετά από εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων.

Η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Η απάντηση της ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ για το θέμα του ΤΕΙ της Ιεράπετρας μας θυμίζει την παροιμία «έριξε ο κουζουλός μια πέτρα στο πηγάδι κι εκατό γνωστικοί προσπαθούν να τη βγάλουν».

Δεν φτάνει που με απόφαση της κυβέρνησης τους έκλεισαν το ΤΕΙ της Ιεράπετρας με το κακόφημο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» των κ. Αρβανιτόπουλου και Σαμαρά, κορόιδεψαν με το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, το οποίο ψήφισαν χωρίς χρήματα, ζητάν και τα ρέστα γιατί δεν φτιάξαμε αμέσως όσα κατέστρεψαν.

Τους υπενθυμίζουμε ότι η χώρα έχει θεσμούς και διαδικασίες. Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε τις εισηγήσεις των ΤΕΙ και τις έκανε δεκτές. Για την Ιεράπετρα δεν υπήρξε αντίστοιχη θετική εισήγηση. Εμείς θέτουμε και πάλι το θέμα στο ΤΕΙ Κρήτης, τόσο για την Ιεράπετρα όσο και για το Λασίθι συνολικά.

Το «αυτονόητο» που λέτε, είναι να ξανανοίξουμε το ΤΕΙ που κλείσατε; Γιατί δεν το λέτε καθαρά; Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ή το καταδικάζει;

Σανό έχετε και πουλάτε τσάμπα. Δεν θα πάρετε από εμάς…

Σύσκεψη για το ΤΕΙ

Στο μεταξύ, με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις για το ΤΕΙ και μετά και τις επαφές του δήμαρχου Ιεράπετρας Θεοδοσίου Καλαντζάκη στην Αθήνα, παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Λασιθίου, Μανώλη Θραψανιώτη και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων του δήμου Ιεράπετρας.

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι τόσο η ενημέρωση από τον δήμαρχο στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης για τα όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα, όσο και ο συντονισμός των άμεσων ενεργειών οι οποίες θα ξεκινήσουν, διεκδικώντας την επανίδρυση του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης ανέφερε:

Δεν θα επιτρέψουμε η Ιεράπετρα να πέσει θύμα προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και δεν θα ανεχτούμε το μέλλον του τόπου μας να θυσιαστεί στα χέρια κανενός.

Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσες, ουσιαστικές και ξεκάθαρες λύσεις για το ΤΕΙ της Ιεράπετρας.

Ας καταλάβουν επιτελούν οι αρμόδιοι ότι υποχρέωσή τους είναι να υποστηρίζουν το συμφέρον των πολιτών και να εργάζονται επιδιώκοντας αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ιεράπετρας για αύριο Παρασκευή 24/02 και ώρα 14:00, αναβάλλεται λόγω των εξελίξεων αναφορικά με το θέμα του ΤΕΙ Ιεράπετρας.

πηγή


Πηγή: pancreta