Σε απολογία οι αγρότες για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Σε 11 αγρότες, 9 εκ των οποίων είναι από την Ιεράπετρα, εστάλησαν από χθες ειδοποιητήρια, με τα οποία καλούνται σε απολογία, για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά την προσπάθεια των αγροτών να φορτώσουν στα πλοία τα προϊόντα τους, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πολυήμερη απεργία της ΠΝΟ. 

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων άρχισε χθες και οι αγρότες οι οποίοι θα λάβουν κλητήριο θέσπισμα, έχουν προθεσμία πέντε ημερών να προσέλθουν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για να απολογηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσουν σε βάρος τους διοικητικές κυρώσεις.

Η εξέλιξη αυτή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο ενώ αγροτοσυνδικαλιστές της ανατολικής Κρήτης εξετάζουν το ενδεχόμενο, να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους τους.

Μάλιστα ο ένας αγρότης ο οποίος έλαβε ειδοποιητήριο από την Ιεράπετρα, φέρεται να είναι αυτός ο οποίος διέρρηξε με κόφτη την εσωτερική περίφραξη.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μ. Μιχαλάκης, δήλωσε ότι ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, έχει ήδη διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης όλων των αγροτών, οι οποίοι θα κληθούν σε απολογία ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «στην Αθήνα καθημερινά αναρχικοί σπάνε και προκαλούν ζημιές και τους χαϊδεύουνε».

πηγή


Πηγή: pancreta