Στηρίζουν τον εργαζόμενο συνδικαλιστή για τον πειθαρχικό έλεγχο - Ειδήσεις Pancreta

Την στήριξή της στον εργαζόμενο- συνδικαλιστή, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά για την εμπλοκή του στον συνδικαλισμό από τον δήμο Ηρακλείου, εκφράζει η επιτροπή αγώνα εργαζόμενων των ΟΤΑ Ηρακλείου. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, κάνει λόγο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Σε ανακοίνωση από την Επιτροπή αγώνα των εργαζόμενων των ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, αναφέρεται: 

Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων των ΟΤΑ του Νομού καταδικάζει τον πειθαρχικό έλεγχο του εκλεγμένου συνδικαλιστή και εργαζόμενου του Δήμου Ηρακλείου Σαράντου Γέμελα που διέταξε ο Δήμος Ηρακλείου.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο Δήμος δεν είναι δικό του ζήτημα να τους εξετάσει. Είναι στην ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι πρέπει να κρίνουν καθημερινά τη δράση του κάθε εκπροσώπου τους. Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η δίωξη καθώς έρχεται σε μια περίοδο που ετοιμάζεται σοβαρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας με επίθεση ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την στάση της Δημοτικής Αρχής και να βγάλουν άλλη μια φορά συμπεράσματα, που ως όργανο της Τοπικής Διοίκησης αποτελεί το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους που εφαρμόζει όλους τους αντιδραστικούς νόμους και που φτάνει μέχρι και στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Κάλεσμα συμπαράστασης στη δίκη του πρώην προέδρου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων και της απολυμένης ιδιωτικής υπαλλήλου, απήυθηνε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: 

Το ΔΣ του Σωματείου μας καταγγέλλει τη συνέχιση  της προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου μας  με αφορμή τη δίωξη αλλά και τη σύλληψη που ασκήθηκε την Πέμπτη 14/3/2013 από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της πρώην προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων.

Σέρνουν την πρώην πρόεδρο του σωματείου μας αλλά και την απολυμένη συναδέλφισσα μας στα δικαστήρια την Τρίτη 21 Φλεβάρη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.  

Το «έγκλημα» μας ήταν ότι υπερασπιστήκαμε τη συναδέλφισσά μας για να έχει σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα και την επαναπρόσληψη της.

Η δίωξη έρχεται σε μία περίοδο όπου κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), Ε.Ε, ΔΝΤ ως πολιτικοί εκφραστές των μονοπωλίων και των πολυεθνικών μεθοδεύουν την κατάργηση (του ν.1264/82) των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος της απεργίας.        

 Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι η οργάνωση στα σωματεία , στους χώρους δουλειάς με σύνθημα «ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».

  • Καλούμε τους φορείς του λαϊκού κινήματος να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. 
  • Καλούμε τους συναδέλφους  σε συγκέντρωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη και ώρα 10.00π.μ στα δικαστήρια.

πηγή


Πηγή: pancreta