Αντιδράσεις στα Χανιά για την έλευση του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου - Ειδήσεις Pancreta

Διαμαρτυρίες οργανώνονται στα Χανιά, με αφορμή την έλευση του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «USS Goerge Bush» για την αναψυχή του προσωπικού του, στην πόλη. Πικετοφορία και συγκεντρώσεις για την Τρίτη και την Πέμπτη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, από την «Επιτροπή Ειρήνης Χανίων» και ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ) αντίστοιχα.

Με ανακοίνωσή της, η «Επιτροπή Ειρήνης Χανίων» παίρνει θέση για μια σειρά θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, τόσο με τις τούρκικες παραβιάσεις σε ένα χώρο ελεγχόμενο από το ΝΑΤΟ όσο και για την έλευση αεροπλανοφόρου για «αναψυχή» των ναυτών. Για όλα αυτά, καλεί σε πικετοφορία την Τρίτη 7 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, επισημαίνει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου , την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα  και τις απειλές  από την Τουρκία για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.

Τα γεγονότα αυτά, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο υποτίμησης και εφησυχασμού όπως επιχειρείται από την κυβέρνηση και όσους τα παρουσιάζουν σαν κινήσεις «εσωτερικής κατανάλωσης». Η ευρύτερη περιοχή «βράζει» στην κυριολεξία από τους πολέμους , τις επεμβάσεις και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των αγορών , των ενεργειακών και άλλων πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών , των χωρών της περιοχής , ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας , είναι μέσα στο «παιχνίδι».

Οι εξελίξεις κονιορτοποιούν τους μύθους για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι παραβιάσεις , οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας , γίνονται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑΤΟικής αρμάδας . (που ναυλοχεί στην Σούδα), ΝΑΤΟ και ΕΕ στην πράξη στηρίζουν την τουρκική επιθετικότητα.

Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση , το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό  , από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών που περιβάλλονται με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος» και των «συμμαχικών υποχρεώσεων».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα έρθει στα Χανιά για « αναψυχή» άλλο ένα αεροπλανοφόρο, όπως είχε γίνει και πριν λίγους μήνες, με σκοπό, το ξέπλυμα των ματωμένων από το αίμα αμάχων, δολαρίων τους. Οι αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη στην πόλη μας είναι πολύ πρόσφατες, με τους καυγάδες των στρατιωτών, τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που προκάλεσαν να υπάρχουν ακόμα στη μνήμη των συμπολιτών μας.

Για όλα τα παραπάνω   καλούμε τον Χανιώτικο λαό σε πικετοφορία διαμαρτυρίας

Την Τρίτη 7 Φλεβάρη 6 το απόγευμα στην πλ. Δημ. Αγοράς των Χανίων.

Στην απέναντι όχθη και για τους δύο λαούς , είναι οι κυρίαρχες τάξεις που θέλουν τους λαούς υποχείριο στις δικές τους επιδιώξεις.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ

Μετα από συνεννόηση της Κ.Ο. Χανιών του ΚΚΕ(μ-λ), με εκπροσώπους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ για κοινό κάλεσμα την Πέμπτη 7 η ώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγορας, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενάντια στον ερχομό του αεροπλανοφορου Βush στα Χανιά.

Η «Πρωτοβουλία Αντίστασης» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η πολιτική της επίθεσης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών (Ε.Ε. – ΔΝΤ) που εφαρμόζει συστηματικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οδηγεί τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες ολοένα σε πιο βαθειά φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση.  Όσο και αν οι λαϊκές αντιστάσεις καθυστερούν ή έχουν ελλείμματα όταν ξεσπούν, δε θ’ αργήσουν ωστόσο να ξεσπάσουν ξανά και ξανά. Αυτό φαίνεται να το ξεχνούν οι ντόπιοι λακέδες του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που θρασύτατα υποδέχονται κάθε τόσο στην πόλη μας τα τερατόπλοια του στόλου των φονιάδων των λαών. Ξεδιάντροπα πριν λίγες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Βουλγαράκης στη συνάντηση με τον Διοικητή της βάσης της Σούδας μίλησε για τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία…..

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί ο καθένας πόσο καταστροφική και για την τοπική οικονομία είναι η ύπαρξη του καρκίνου της βάσης και ακόμη περισσότερο η μετατροπή της πόλης μας σε Τρούμπα του στόλου των φονιάδων των λαών. Αλήθεια, για ποιους τομείς της τοπικής οικονομίας θα είναι «τονωτική ένεση» το αεροπλανοφόρο και τι είδους τουρισμό και πολιτισμό θέλουμε για την πόλη μας;  Σίγουρα όλα αυτά δεν διαφεύγουν στους τοπικούς άρχοντες, απλά υπηρετούν την πολιτική μετατροπής του τόπου μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και πασχίζουν με κάθε τρόπο όπως και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό να εξωραΐσουν την πολεμική μηχανή των φονιάδων των λαών. Φανερά πλήττουν θανάσιμα όχι μόνο την τοπική οικονομία, μα συνολικά το μέλλον αυτού του τόπου. Προσβάλλουν ταυτόχρονα τις αξίες, τα ιδανικά, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα φιλειρηνικά αισθήματα των Χανιωτών και όλου του ελληνικού λαού.

Υποδέχονται τα αεροπλανοφόρα και  το στόλο της μεγαλύτερης φονικής δύναμης στην ιστορία, που σκορπά συστηματικά το θάνατο και την καταστροφή σε μια σειρά  χώρες δεκαετίες τώρα σ’ όλο τον πλανήτη. Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Κορέα, Βιετνάμ, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία, Συρία είναι ο τραγικός κατάλογος των εγκλημάτων και της καταστροφής που πρωταγωνίστησε και εκτέλεσε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. ΗΠΑ, Ε.Ε., ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ στις μέρες μας αναδιατάσσουν τις συμμαχίες τους και πάλι με πρωτοβουλία των ΗΠΑ οι λαοί είναι εκτεθειμένοι ξανά απέναντι στη βαρβαρότητα της πιο άγριας εκμετάλλευσης, του φασισμού και των μεγαλύτερων πολεμικών κινδύνων για ολάκερη την ανθρωπότητα.

Οι εφοπλιστές και συνολικά οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, που κάνουν κουμάντο στη χώρα, δεν υπηρετούν τους φονιάδες των λαών για χάρη της τοπικής οικονομίας των Χανίων όπως αισχρά ισχυρίζονται οι τοπικοί παράγοντες, υπηρέτες του συστήματος. Αυτοί διεκδικούν ρόλους για τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή υποθηκεύοντας τυχοδιωκτικά τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον του λαού μας.

Το συνολικό βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί με την Τουρκία στο πλαίσιο εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ο νατοϊκός στόλος στο Αιγαίο και τα αεροπλανοφόρα στη Σούδα, γεννούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό.

Γι’ αυτό απαιτείται ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ για να βγει και να ξαναβγεί ο λαός στους δρόμους στα Χανιά και σ’ όλη τη χώρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Συγκέντρωση Πέμπτη 9 Φλεβάρη 7.00 μ.μ. Πλ. Αγοράς

πηγή


Πηγή: pancreta