«Έξωση» στην FRAPORT προσπάθησαν να κάνουν οι Χανιώτες - Ειδήσεις Pancreta

Μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του αεροδρομίου», επιχείρησαν το μεσημέρι να κάνουν έξωση στους υπαλλήλους της Fraport.

Οι πολίτες, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας, περίπου στις 11 και μισή το μεσημέρι και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να απομακρυνθούν υποστηρίζοντας πως η παρουσία τους στο αεροδρόμιο δεν νομιμοποιείται.

Οι πολίτες της Πρωτοβουλίας, θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρές οικονομικές και λειτουργικές εκκρεμότητες, οι οποίες καθυστερούν την παράδοση των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς, η παρουσία των οποίων αποτελεί «κατάληψη», σε δημόσια περιουσία.

Η Fraport, είχε ζητήσει και έλαβε άδεια παραχώρησης των συγκεκριμένων γραφείων, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τον μήνα Ιανουάριο, ενόψει της ανάληψης της διοίκησης του αεροδρομίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Οι παρευρισκόμενοι πολίτες, ζήτησαν να παρέμβει η αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει στην έξωση.

Στο σημείο έσπευσε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου και εξήγησε στους πολίτες ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, χωρίς Εισαγγελική εντολή. 

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης, δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα, για να διευκρινίσει το καθεστώς κάτω από το οποίο οι εργαζόμενοι της Fraport φιλοξενούνται στο αεροδρόμιο, με τους πολίτες να δηλώνουν αποφασισμένοι, να κινηθούν νομικά εναντίον της Fraport.

πηγή


Πηγή: pancreta