Δύο θάνατοι στην Κρήτη από γρίπη, 4 νοσηλεύονται στην εντατική - Ειδήσεις Pancreta

Οι πρώτοι θάνατοι από την γρίπη H3N2, καταγράφηκαν στην Κρήτη.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνης, κατέληξαν μια 78χρονη από το Ηράκλειο και ένας 86χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και από εκεί διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ρέθυμνο αλλά δεν τα κατάφερε.

Τέσσερις ακόμα ασθενείς, νοσηλεύονται με γρίπη Η3Ν2.

Στην εντατική του νοσοκομείου Ρεθύμνης, νοσηλεύονται ακόμη ένας 80χρονος και ένας 60χρονος. Ο 60χρονος, πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια, αναπνευστική και νεφρική, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση και διασωλημένος. Η κατάσταση του 80χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν περισσότερες ημέρες στην εντατική, σταθεροποιήθηκε.

O διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνης κ. Χαράλαμπος Μαρκάκης, ανέφερε:

Μας προκαλεί εντύπωση η συχνότητα των περιστατικών , ωστόσο όλοι όσοι εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες με το στέλεχος Η3Ν2 δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες είναι απαραίτητο να εμβολιάζονται.

Δύο ακόμα ασθενείς, νοσηλεύονται στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με γρίπη τύπου H3N2.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ, ο 55χρονος και ο 70χρονος, οι οποίοι νοσηλεύονται στην εντατική, βρίσκονται σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση. Για τον τρίτο ασθενή, εναν 57χρονο, ο οποίος φερόταν να έχει προσβληθεί από την γρίπη, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρητικά.

Πάντως οι υγειονομικοί φορείς του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή και για άλλη μια φορά να έρχεται στο προσκήνιο, η ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

πηγή


Πηγή: pancreta