Στην Εφορία με τα εξώδικα του Σώρρα - Ειδήσεις Pancreta
Σταμάτησαν την πληρωμή των δόσεών τους με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι οφειλές τους!
 
Περίπου 120 Χανιώτες, μέχρι σήμερα, έχουν εμπιστευτεί τα “600 δις του Αρτ. Σώρρα” για να πληρώσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο και έχουν καταθέσει στη ΔΟΥ Χανίων το σχετικό εξώδικο.

Μάλιστα πολλοί  εξ’ αυτών ενώ αρχικά είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και είχαν μπει σε μια ροή πληρωμών, καταθέτοντας το εξώδικο έπαψαν να πληρώνουν τις δόσεις τους με αποτέλεσμα οι οφειλές τους προς την Εφορία να έχουν πολλαπλασιαστεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα παρουσιάζεται ένα «πάγωμα» στις καταθέσεις των εξώδικων τα οποία κατατίθενται και στη ΔΟΥ Χανίων.

Το εξώδικο  απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, τον προϊστάμενο της ΔΟΥ   και έχει κοινοποίηση στον Α. Σώρρα. Με αυτό ο οφειλέτης καλεί το δημόσιο να  εισπράξει τα οφειλόμενα σε αυτό από τα ομόλογα Σώρρα και αναφέρει πως αν δεν εκτελεστεί η εντολή εντός πέντε ημερών τότε  αποδεικνύεται   ότι ο οφειλέτης έχει εξοφλήσει και δεν οφείλει τίποτα! Όλα αυτά αναφέρονται στα εξώδικα που είναι τυποποιημένα και έχουν όλα την ίδια μορφή,  χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν τι προβλέπει η νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις.

Στο εξώδικο επισυνάπτεται απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία σύμφωνα  με τον Α. Σώρρα και τους οπαδούς του τον δικαιώνει αφού  το δικαστήριο δεν αποκλείει την ύπαρξη του συγκεκριμένου ποσού. Επίσης υπάρχουν αντίγραφα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημοσιεύματα που στηρίζουν τις απόψεις Σώρρα.

Οι εφοριακοί στις κατά τόπους ΔΟΥ όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις  παραλαμβάνουν τα εξώδικα  όπως και κάθε έγγραφο που καταθέτει πολίτης. Ωστόσο η διαχείριση της όλης υπόθεσης γίνεται κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει επιληφθεί και ο Άρειος Πάγος η εισαγγελέας του οποίου ελέγχει πλέον τη δράση του Α. Σώρρα και τον όσων ισχυρίζεται.
 

Πηγή: pancreta