Κλειστοί οι επαρχιακοί δρόμοι σε όλο τον νομό Χανίων - Ειδήσεις Pancreta

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων ανακοίνωσε ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης στις περιοχές του νομού, όλο το επαρχιακό δίκτυο θα παραμένει κλειστό ενώ οι οδηγοί θα πρέπει  να μετακινούνται μόνο σε  άκρως  απαραίτητες  περιπτώσεις  και με μεγάλη προσοχή.

Οι εκχιονισμοί θα συνεχίσουν να γίνονται από αύριο  με τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Οι αναγκαίες μετακινήσεις θα γίνονται σε συνεννόηση με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους δήμους.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να καταφέρνουν να λύσουν το πρόβλημα με την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος. Η κατάσταση πάντως διατηρείται υπό έλεγχο, με το χιόνι αυτή την ώρα να φτάνει περίπου τα 40 εκατοστά ενώ η κίνηση από το Ηράκλειο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η νεροποντή των τελευταίων ωρών, γκρέμισε σπίτι στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατάνου του δήμου Γόρτυνας.  Πέφτοντας το σπίτι έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία.
Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας στο δήμο κ. Αρτέμης Βεϊσάκης δήλωσε πως έχει συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της κοινότητας για να μπει μηχάνημα από το χωριό να καθαρίσει το δρόμο, καθώς τα μηχανήματα του δήμου είναι σε εκχιονισμούς.

Εν τω μεταξύ στο μέτωπο των ακτοπλοικών μετακινήσεων, μετά τις 23.30, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο, μετά και το δρομολόγιο που εκτελέστηκε το μεσημέρι.

Οι καιρικές συνθήκες καθιστούν εξαιρετικά "εύθραυστα" τα δρομολόγια των πλοίων, γι'αυτό καλό θα είναι κάθε ταξιδιώτης, πριν το ταξίδι του, να επικοινωνεί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ενημερωθεί για το αν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.

Τέλος, κρούσματα διαρρήξεων σημειώθηκαν τη νύχτα στα Φιλίσια του δήμου Ν. Καζαντζάκη - Αστερουσίων. Άγνωστοι δράστες άνοιξαν σπίτια και αποθήκες και πήραν ότι βρήκαν μπροστά τους από λάδι μέχρι εργαλεία.

Οι δράστες φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν το κρύο και τα χιόνια που περιόρισαν τις μετακινήσεις, με τους ανθρώπους να παραμένουν στα σπίτια τους και έδρασαν ανενόχλητοι. Την υπόθεση διερευνά ήδη η αστυνομία.

πηγή


Πηγή: pancreta