Κατεβαίνουν στο λιμάνι οι αγρότες της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Την απόφασή τους να μεταβούν στο λιμάνι του Ηρακλείου και να πιέσουν για την αναχώρηση πλοίου με τα προϊόντα τους ανακοίνωσαν οι αγρότες της Κρήτης. Προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 6μ.μ. καταφθάνοντας από Ιεράπετρα, Τυμπάκι αλλά και από περιοχές των Χανίων. Καμία επίσημη ανακοίνωση για δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας. 

Το αρχικό κάλεσμα έκαναν οι αγρότες από την Ιεράπετρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για  τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ και ζητούν από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ορίσει την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων.  

Σε ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας αναφέρεται:

"Αγρότισσες, Αγρότες
 
Μετά από τις προσπάθειες που κάναμε να πείσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για πλοίο ασφαλείας δεν το έχει κάνει.
Απόψε οι Μινωικές Γραμμές προτίθενται να επιτρέψουν να αποπλεύσει ένα πλοίο. Για να γίνει αυτό εφικτό ζητά και την βοήθεια των αγροτών. Σε σύσκεψη με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης αποφασίστηκε το βράδυ ώρα 18:00 να κατέβουμε όλοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στον απόπλου του πλοίου.
Για αυτό καλούμε τους αγρότες κι όλους όσους εμπλέκονται με τα αγροτικά σε συγκέντρωση στις ελαιοδεξαμενες το απόγευμα στις 16:00 για να μεταβούμε στο λιμάνι Ηρακλείου, όλοι μαζί οργανωμένα.

Στο λιμάνι θα βρεθούν και αγρότες από το Τυμπάκι, όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Ντισπυράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο λιμάνι του Ηρακλείου θα καταφθάσουν και φορτηγά με προϊόντα από το Τυμπάκι αλλά και από την Κουντούρα Χανίων. 

Νέα συνάντηση την Τετάρτη

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα συνάντηση δημάρχων και του περιφερειάρχη Κρήτης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, η συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι και με τον κ. Κουρουμπλή για τις 13:30.

πηγή


Πηγή: pancreta