Έκτακτες πτήσεις για τους «εγκλωβισμένους» μαθητές στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αναμένεται να αναχωρήσουν οι μαθητές που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Αναμένεται να ναυλωθούν ειδικές δωρεάν πτήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ κάποιοι δήμοι της Αττικής θα καλύψουν το κόστος για τα σχολεία της περιοχής τους. 

Πάντως οι περισσότεροι μαθητές μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχαν λάβει ενημέρωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου και αναμένεται εντός της ημέρας σήμερα (Τρίτη) να κατευθυνθούν προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για την επιβίβασή τους σε αεροπλάνα.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο νησί ξεπερνά τους 1.500, γι' αυτό και αναμένεται να ναυλωθούν περισσότερες από 10 πτήσεις σε συνεργασία με τις εταιρίες Sky Express , Astra και Aegean.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου αποφάσισε με δικά του έξοδα να καλύψει την αεροπορική μεταφορά και επιστροφή στην Αθήνα 101 μαθητών της περιοχής. 

Στόχος είναι οι πτήσεις να πραγματοποιηθούν μέχρι το βραδυ της Τρίτης ενώ οι πρώτοι που θα αναχωρήσουν θα είναι 30 μαθητές από το Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, που θα επιβιβαστούν στην πρωινά πτήση της Sky Express, στις 10π.μ. 

πηγή


Πηγή: pancreta