Ξαναδώσαν ζωή στο Σελάκανο με τη φύτευση 3000 δέντρων - Ειδήσεις Pancreta

Δενδροφύτευση 3000 πεύκων, κυπαρισσιών και χαρουπιών, διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελάκανου, στις θέσεις Αμμούδα και Γρα Καρά στο δάσος του Σελεκάνου, στην Ιεράπετρα. Πλήθος συλλόγων και εθελοντών, πήρε μέρος στην πρωτοβουλία αυτή, σε περιοχές που επλήγησαν από τις φετινές πυρκαγιές.

Στη δενδροφύτευση πήραν μέρος η Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας με επικεφαλής τον σεβ. μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Ανατολικής Κρήτης, το Δασαρχείο Λασιθίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και πάρα πολλοί μεμονωμένοι φίλοι του δάσους.

dentrofyteysh Στη δενδροφύτευση πήρε μέρος η Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας με επικεφαλής τον νέο μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο |
 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ευαισθητοποιήθηκε από τους πρώτους και προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους του στην εθελοντική δενδροφύτευση στο δάσος του Σελάκανου, με τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Λουκάκη να τονίζει ότι «ο αγώνας για την αναγέννηση και την προστασία του δάσους δεν πρέπει να σταματά ποτέ και είναι υπόθεση όλων μας, μικρών και μεγάλων».

πηγή


Πηγή: pancreta