Δηλώσεις Φάμελλου για τα αυθαίρετα στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της Περιφέρειας Κρήτης για την κυκλική οικονομία, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για τα αυθαίρετα στην Κρήτη. «Συνεχίζεται η προετοιμασία για την τελική κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου - Δεν θα χαριστούν πρόστιμα, όσοι πρέπει θα πληρώσουν» ανέφερε.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κυκλική Οικονομία, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως θα συνεχιστεί το έργο του προκατόχου του ενώ η προετοιμασία για την τελική κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου αλλά και συνολικά για τη δόμηση, θα διακατέχεται από το στοιχείο της δικαιοσύνης. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε πως δεν θα χαριστούν τα πρόστιμα.

Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία, έτσι ώστε και οι νόμιμοι, οι τυπικοί πολίτες να μην αδικηθούν, γιατί έχουν πληρώσει ένα κόστος. Αλλά και να μη μείνουν αδικημένοι, στερημένοι από το σπουδαίο αγαθό της κατοικίας οι υπόλοιπο. Θα υπάρξει λοιπόν ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει, αν θέλετε, κάποια ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα διακατέχεται από κοινωνικές προτεραιότητες. Δεν μπορούμε μονοκοντυλιά να χαρίσουμε τις υπερβάσεις και τα πρόστιμα όλα. Θα πρέπει όμως όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, να έχουν μια προτεραιότητα, μια εξυπηρέτηση.


Πηγή: efsyn.gr