"Ενοχή των δύο για όλες τις κατηγορίες" η πρόταση του Εισαγγελέα - Ειδήσεις Pancreta

Στην τελική ευθεία η δίκη για την κινηματογραφική ληστεία στο ξενοδοχείο

Την ενοχή των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ( ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα) ζήτησε ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου έχει μπει στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για την διάπραξη μιας σειράς ληστειών στο νομό Ηρακλείου, από το 2012 έως και το 2015. 

Κυριότερη χαρακτηρίζεται η κινηματογραφική ένοπλη ληστεία στο  κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, η οποία είχε αιματηρό φινάλε με τους αστυνομικούς να πυροβολούν και να τραυματίζουν τους τρεις δράστες.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο 34χρονος Αρμένιος και ο 30χρονος από το Φόδελε,  ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 30χρονο Ζωνιανό, να υπενθυμίσουμε η ποινική διαδικασία έχει ανασταλεί καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει την παρουσία του στο δικαστήριο, αφού στη ληστεία στο ξενοδοχείο είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, ενώ όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να έχουμε σήμερα απόφαση, αλλά πιθανότατα διακοπή της διαδικασίας και συνέχιση την ερχόμενη Τρίτη


Πηγή: cretalive.gr