Άνεργος δάσκαλος ξεκίνησε απεργία πείνας μαζί με τον πατέρα του - Ειδήσεις Pancreta

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους είναι ο 35χρονος δάσκαλος χωρίς δουλειά Γιάννης Κεφαλάκης και ο συνταξιούχος πατέρας του Κώστας , οι οποίοι προχώρησαν σε απεργία πείνας στο Ηράκλειο

Απεργία πείνας ξεκίνησε την Τετάρτη ένας 35χρονος άνεργος δάσκαλος, ο οποίος ζητά το μόνιμο διορισμό του. Στο πλευρό του ο πατέρας του, ο οποίος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Λόγω ενός νόμου, ο νεαρός δάσκαλος έφτασε να χάσει μία θέση στο δημόσιο, αν και απόφοιτος παιδαγωγικής σχολής και τώρα ζητά το μόνιμο διορισμό του καθώς έχει εκδοθεί και σχετική απόφαση από το ΣτΕ που δικαιώνει το αίτημα του.

Ο νόμος επέτρεπε σε όσους εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του εσπερινού Λυκείου να δώσουν εξετάσεις μόνο εφόσον υπήρχε θάνατος του ενός τουλάχιστον γονέα ή αναπηρία ενός τουλάχιστον από τους γονείς. Στη συνέχεια ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και υπήρξε και δεδικασμένο.

Την περίοδο που ίσχυσε ο νόμος γίνονταν προσλήψεις και πολλοί αδικήθηκαν, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του δασκάλου, καθώς ο νόμος δεν τους επέτρεπε ακόμη και να δώσουν εξετάσεις και να εισαχθούν σε σχολή.

Πατέρας και γιος δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους έως ότου υπάρξει υπουργική παρέμβαση.

πηγή


Πηγή: pancreta