Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στο φυσικό της χώρο η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ειδήσεις Pancreta

Μετά από περιπέτειες 10 περίπου χρόνων η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη επιστρέφει από σήμερα στο «σπίτι» της, στο φυσικό της χώρο, το κτίριο Αχτάρικα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης, όπως είναι φυσικό θα χρειαστεί λίγες μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί λόγω του μεγάλου όγκου των βιβλίων και του αρχειακού υλικού που θα πρέπει να ταξινομηθεί, γι’ αυτό θα παραμείνει κλειστή. Ωστόσο, στο παιδικό όπως και στο δανειστικό της τμήμα θα γίνονται δεκτές μόνο επιστροφές βιβλίων.

Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή της τακτοποίησης η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα είναι σε θέση ξανά να προσφέρει τον πολιτισμικό της πλούτο στους Ηρακλειώτες, λειτουργώντας όλα τα τμήματά της, σε ένα νέο σύγχρονο και πιο λειτουργικό περιβάλλον.

Το έργο για τον εξοπλισμό της Βιβλιοθήκης είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Στα χρόνια που μεσολάβησαν και κατά τη διάρκεια των οποίων η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου στεγαζόταν σε μισθωμένους χώρους, έγινε η αποκατάσταση της στατικότητας του κτιρίου Αχτάρικα αλλά και η εσωτερική διαμόρφωση ώστε να μπορεί ο πλούτος της Βικελαίας να φυλαχθεί καλύτερα και πιο λειτουργικά.

πηγή


Πηγή: pancreta