Αμετανόητος ο καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο του Πειραιά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Νίκου Σειραγάκη ο οποίος θεωρείται ο δράστης της πλέον απεχθούς υπόθεσης παιδεραστίας που απασχόλησε ποτέ όχι μόνο τα ελληνικά δικαστήρια αλλά και τα ευρωπαϊκά, καθώς όμοιά της δεν έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.

Ο Σειραγάκης, είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Ρέθυμνο, ενώ κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από τακτικούς δικαστές και ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά, στις 16 Μαΐου του 2013, για κατάχρηση σε ασέλγεια εις βάρος 36 ανηλίκων (τα θύματά του ήταν πολύ περισσότερα) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών και κατά συγχώνευση 220 χρόνων.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό εξετάσθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti.gr, έξι μάρτυρες με τον Νίκο Σειραγάκη να εμφανίζεται αμετανόητος για τις ασελγείς πράξεις λέγοντας ότι δεν θεωρεί ασέλγεια όλα όσα έκανε στα παιδιά.

Ο προπονητής αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα όσα έκανε ήταν στο πλαίσιο μύησης των παιδιών και πως ο ίδιος υπήρξε μέλος της διαδικασίας, ενός «κώδικα» που προϋπήρχε μεταξύ των παιδιών. Όλα, ισχυρίστηκε, έγιναν με τη θέληση τους. Αυτό εξόργισε τους γονείς που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Νοεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση, την απολογία του δράστη και τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

πηγή


Πηγή: pancreta