«Νίκος Καζαντζάκης» - Ξεκινούν στην Κρήτη τα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή - Ειδήσεις Pancreta

Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου μας συγγραφέα, μυθιστοριογράφου, δημοσιογράφου, πολιτικού, μουσικού, θεατρικού συγγραφέα, ποιητή, στοχαστή και φιλόσοφου, το 2017, χρονιά που έχει κηρυχθεί από τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.

Έχοντας συμπληρώσει το λαμπερό καστ των πρωταγωνιστών, τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτεμβρίου, στην Κρήτη. Τον ρόλο του γηραιού Καζαντζάκη, έχει αναλάβει ο καταξιωμένος ηθοποιός, πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Στέφανος Ληναίος. Τον νεαρό Καζαντζάκη θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Ο Γιάννης Σμαραγδής αποφάσισε, σε αυτήν την ταινία, να είναι κυρίαρχη γλώσσα τα ελληνικά, ώστε να ακουστεί ο λόγος του Καζαντζάκη, του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα μετά τον Όμηρο. Μάλιστα, το σενάριο την ταινίας, που έγραψε ο σκηνοθέτης, βασίστηκε στο βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο».

Τη διανομή της ταινίας για την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία διανομής Audiovisual S.A., η οποία είχε, επίσης, διανείμει και τη μεγάλη εμπορική επιτυχία «El Greco» (1.200.000 εισιτήρια), ενώ την παραγωγή στηρίζει η Forthnet Group, καθώς και ιδιωτικοί χρηματοδότες. Η παραγωγή αναμένει την επίσημη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

koutipandoras


Πηγή: pancreta