Έργα που αλλάζουν την εικόνα της πόλης - Ειδήσεις Pancreta

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν δύο μεγάλες παρεμβάσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Στις 6 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το έργο για την προστασία του κόλπου του Δερματά και στις 20 Σεπτεμβρίου δημοπρατείται το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Δικαιοσύνης και του σταυρού της πόλης.

Το έργο στον κόλπο του Δερματά αφορά σε επείγουσες εργασίες με στόχο την αντιδιαβρωτική προστασία του κόλπου, όπου τα τελευταία χρόνια, μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί, έχουν προκληθεί εκτενείς καταστροφές, με αποτέλεσμα την καταστροφή τμήματος του πρανούς και κατ’ επέκταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος προς την πλευρά της θάλασσας.
Η κατάσταση, όπως έχει σήμερα εξελιχθεί, ενέχει μεγάλο κίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες ακόμα και για ενδεχόμενη κατάρρευση του παραλιακού δρόμου μια και το φαινόμενο εξελίσσεται.
Το έργο προϋπολογισμού 233.382 ευρώ έχει ως στόχο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, την προστασία του ιστορικού κόλπου Δερματά και της ακτής από τα φαινόμενα του έντονου κυματισμού με την τοποθέτηση φυσικών ογκόλιθων. kentro_her1 kentro_her3
Με την λήξη της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι εργολάβοι για την ανάπλαση του ιστορικού σταυρού της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα των οδών Δικαιοσύνης, Ίδης, Έβανς και 1821.
Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα εκτελεστεί από ιδίους πόρους του δήμου και συγκεκριμένα από την εκταμίευση του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αφού το συγκεκριμένο έργο είχε συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα των υπό χρηματοδότηση έργων.


Πηγή: ert.gr