Σήμερα η δίκη του άνδρα που κρέμασε το σκύλο του στη Μεσαρά - Ειδήσεις Pancreta

Με μια υπόθεση θανάτωσης σκύλου με απαγχονισμό από τον ιδιοκτήτη του, που είχε συγκλονίσει την Κρήτη - και όχι μόνο - θα ασχοληθεί σήμερα η Δικαιοσύνη.

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2012 όταν ένας ηλικιωμένος Μεσαρίτης είδε τον 30χρονο τότε γείτονά του να κρεμάει στην αυλή του σπιτιού του το σκύλο του, ένα γερμανικό ποιμενικό, από μια ελιά, με σκοπό να τον θανατώσει. Παρά το σοκ, ο ηλικιωμένος άνδρας τράβηξε φωτογραφίες το σκηνικό διάπραξης του εγκλήματος και κατήγγειλε αμέσως το δράστη στην Αστυνομία.

Σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια μετά, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης μετά από αλλεπάλληλες αναβολές. Στην αίθουσα του δικαστηρίου θα βρεθεί ως μάρτυρας κατηγορίας ο 85χρονος γείτονας του δράστη, που είναι και ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αλλά και μέλος του φιλοζωικού συλλόγου "Kamilari Cares", ο οποίος περιμένει εδώ και χρόνια να λειτουργήσει η δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το zoosos.gr, που το Φεβρουάριο του 2012 είχε φέρει στη δημοσιότητα την υπόθεση και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται - καθώς η δίκη έχει αναβληθεί για περισσότερες από επτά φορές - ότι το έγκλημα δε συνέβη και πως η σειρά των φωτογραφιών είναι αντίθετη. Δηλαδή ότι ο δράστης δεν κρεμάει το σκύλο αλλά τον ξεκρεμάει από το δέντρο.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. "Ζωφόρος" Ηρακλείου κ. Μαρία Χουστουλάκη, «οι ψηφιακές φωτογραφίες αφήνουν ίχνη, που δεν μπορούν να αλλοιωθούν. Μπορούν να παραποιηθούν αλλά οι αυθεντικές λένε πάντα την αλήθεια. Ακόμα και αν η ώρα λήψης είναι ρυθμισμένη, π.χ. με την παλιά ώρα, αποδεικνύεται με ποια σειρά τραβήχτηκαν τα καρέ! Δηλαδή στις φωτογραφίες και από τις ιδιότητες του κάθε ηλεκτρονικού αρχείου φαίνεται ο τύπος της φωτογραφικής μηχανής από την οποία τραβήχτηκαν τα στιγμιότυπα, η ημερομηνία και η ώρα.

Και αυτά τα στοιχεία δεν αλλοιώνονται και φυσικά αποδεικνύουν, πέρα από τη μαρτυρία του ανθρώπου, ο οποίος τις τράβηξε, ότι το ζώο το έπνιξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του και όχι κάποιος άλλος!».


Πηγή: neakriti