Στις 18 Νοεμβρίου η "απόβαση" των αγροτών στην Αθήνα - Ειδήσεις Pancreta

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο κύβος ερρίφθη και οι αγρότες αποφάσισαν να κάνουν την "απόβαση" τους στην Αθήνα, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση, στις 18 Νοεμβρίου!

Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες της Κρήτης θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής στις 17 Νοεμβρίου, ώστε την επομένη το πρωί να βρεθούν στον Πειραιά και από εκεί κατευθείαν στην Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα εξόντωσης του αγροτικού κόσμου.

"Θα μπούμε με τα τρακτέρ μας στην Βουλή" λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ενώ πολύ σοβαρά προσθέτουν "δεν θα επιτρέψουμε αυτό που θέλουν να κάνουν, θα μας βρουν απέναντι τους".

Η κινητοποίηση θα είναι πανελλαδική και ήδη γίνονται συνεννοήσεις με αγροτικές ομοσπονδίες και ενώσεις απ' όλη τη χώρα, προκειμένου να εμφανιστεί μια δυναμική μάζα αγροτών στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου!

Την ίδια ώρα, στα χωριά αλλά και στην ΟΑΣΝΗ παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την απόβαση στην Αθήνα. Ήδη έχουν γραφτεί αρκετοί, ενώ από σήμερα το πρωί οι συνδικαλιστές θα στείλουν εκπρόσωπό τους στα γραφεία της ΕΑΣΗ, για να δέχονται και στο τηλέφωνο της Ένωσης ονόματα ενδιαφερομένων να πάρουν μέρος στην απόβαση.

Καταλήγοντας, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που ως πρωθυπουργός και ως βουλευτής του Ηρακλείου δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση στο αίτημα της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα.

«Εμείς μέσω του κ. Αρναουτάκη τού μεταφέραμε το αίτημα αυτό, προκειμένου να του αποδείξουμε ότι οι αγρότες πληρώνουν στο κράτος με διάφορους τρόπους. Αλλά ενώ ως αντιπολίτευση μάς χαρακτήριζε ως ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, σήμερα που ζητάμε να μας δεχτεί να κουβεντιάσουμε... ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»...


Πηγή: neakriti