Δήμος Βιάννου: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας - Ειδήσεις Pancreta

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της εκδήλωσης φαινομένων λειψυδρίας, κήρυξε το Δήμο Βιάννου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Δήμος Βιάννου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην περιοχή.

«Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 5 Αυγούστου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης είχε ενημερώσει το προηγούμενο διάστημα, τόσο το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όσο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο με τη μείωση των πηγαίων νερών και τη μεγάλη πτώση του υδροφόρου ορίζοντα στις γεωτρήσεις.

Ο κ. Μπαριτάκης, καλεί τους δημότες για μια ακόμη φορά να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί ήδη από τη Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου και αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας.


Πηγή: pancreta.gr