Ελ.Βατσινά για το έκτακτο προσωπικό στο Μουσείο: Χρειάζονται πιέσεις ... και για τα αυτονόητα! - Ειδήσεις Pancreta

Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στην βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Με την τουριστική κίνηση να έχει ξεκινήσει και τα παράπονα των επισκεπτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής ολοένα να πληθαίνουν, το Μουσείο εξακολουθεί να λειτουργεί με χειμερινό ωράριο.

Αν και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, το Υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε θέσεις, όπως γνωστοποιείται από το Υπουργείο σε έγγραφη απάντηση προς την κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου Ελένης Βατσινά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την υπουργό κ.Μενδώνη, "δυνάμει κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου". Μεταξύ των προσλήψεων προβλέπονται και προσλήψεις 40 ατόμων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων με χρονική διάρκεια απασχόλησης 5-7 μηνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Παράλληλα, αναφέρει η απάντηση Μενδώνη, "το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 38 νυχτοφυλάκων για διάστημα 7 μηνών”.

"Οι έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας αλλά και των τουριστών στο Ηράκλειο, εδώ και καιρό παρέμεναν αναπάντητες. Το Υπουργείο Πολιτισμού επέδειξε για άλλη μια φορά νωθρά αντανακλαστικά και προχώρησε στην προκήρυξη θέσεων έκτακτου προσωπικού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αφότου η τουριστική κίνηση ξεκίνησε και οι ελλείψεις έγιναν θέμα συζήτησης" - ανέφερε σε δήλωσή της η κ.Βατσινά.


Πηγή: pancreta.gr