ΜέΡΑ25: Κάλεσμα: Ηράκλειο 1η Μάη - Αγαλμα Βενιζέλου 10 π.μ. - Ειδήσεις Pancreta

Ολοι στην απεργία της 1ης Μάη

Τετάρτη 1/5/24 - Αγαλμα Βενιζέλου / Ηράκλειο στις 10 π.μ.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Ηράκλειο την Τετάρτη 1η Μάη,  με συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 10 το πρωί, για να τιμήσουμε τους λαϊκούς αγώνες που σηματοδοτεί η πρωτομαγιά, γιατί η πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.  

Όχι στην λεηλασία των Λαϊκών εισοδημάτων, Ουσιαστικές Αυξήσεις τώρα Η αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη πολιτική της σκληρής λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οδηγεί στη λεηλασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, στη συρρίκνωση με προοπτική εξαφάνισης του Κοινωνικού Κράτους, στη διάλυση των δημοσίων υποδομών, και στη φτωχοποίηση ενός πολύ μεγάλου μέρος του ελληνικού πληθυσμού. 

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών ομίλων,  αλλά και αυξάνει τα φορολογικά έσοδα μέσω της αύξησης  του ΦΠΑ!. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η χειρότερη θέση παγκοσμίως στο πληθωρισμό τροφίμων, μετά την Τουρκία την Ουγγαρία και την Νότιο Κορέα! 

Η Κυβέρνηση μας κοροϊδεύει με τις θεατρινίστικες εξαγγελίες της για  αυξήσεις στους μισθούς. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστα αμείλικτοι,  ο αυξημένος καθαρός μισθός (705,96€) φτάνει στα επίπεδα του 2007 και ο μέσος πραγματικός μισθός είναι κατά 27% μικρότερος, από αυτόν που ήταν το 2010! 

Τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται συνεχώς, το σύστημα συλλογικών συμβάσεων εργασίας διαλύεται, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων εργάζονται σε συνθήκες Μεσαίωνα, με  τραγική συνέπεια εκτός των άλλων τη ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων – εγκλημάτων.  

Το ΕΣΥ αποδομείται με την υποχρηματοδότηση και την μείωση του προσωπικού και ιδιωτικοποιείται συνεχώς με ραγδαίους ρυθμούς με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων και την συμμετοχή  ιδιωτών γιατρών με πληρωμή, με συνέπεια το αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας να εξαφανίζεται στο βωμό ιδιωτικών συμφερόντων και οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από το πενιχρό εισόδημά τους για  υπηρεσίες υγείας ή να πεθαίνουν! 

Οι δημόσιες υποδομές διαλύονται με τραγική απόδειξη το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο ακόμα προσπαθούν να συγκαλύψουν παρά την κατακραυγή της πλειοψηφίας της κοινωνίας. 

Η κυβέρνηση με την αγαστή σύμπραξη των συστημικών ΜΜΕ παρουσιάζει μία ψεύτικη εικόνα ευημερίας, η οποία όμως δεν πείθει κανένα και αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες μεγάλες λαϊκές  κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια εκπαίδευση, τις κλαδικές κινητοποιήσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Η μαζική συμμετοχή μας στην συγκέντρωση-πορεία την 1η του Μάη  αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων για ανατροπή  των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης και για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για  την ζωή των εργαζομένων. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνισθούμε για: 

- Την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. 
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και θεσμοθέτηση της Αυτόματης Τιμαριθμικής 
Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ). 
-  Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023. 
-  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 
(ΕΦΚ) στα καύσιμα. 
-  Πλαφόν στις τιμές των βασικών αγαθών. 
-  Μόνιμη και σταθερή εργασία με κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εφτάωρο – πενθήμερο 
-35ωρο. 
-  Την κατάργηση των ωαρίων εξόντωσης των εργαζομένων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης και 
των απλήρωτων υπερωριών. 
-  Δημόσια Δωρεάν ποιοτικά αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία.


Πηγή: pancreta.gr