Στην τελική ευθεία η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Ηρακλείου και της UNICEF - Ειδήσεις Pancreta

Πρόταση του Αλέξη Καλοκαιρινού για την υπογραφή και τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, Πανεπιστημίου Κρήτης και UNICEF

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα Γασάν Χαλίλ εν όψει του μνημονίου συνεργασίας για την παιδική προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του οργανισμού του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18/4 με τη συμμετοχή του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργου Τσαγκαράκη καθώς και στελεχών της UNICEF, συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα συνεργασία.

Ο Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της UNICEF Γασάν Χαλίλ ενημέρωσε τον Αλέξη Καλοκαιρινό, ότι παράλληλα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου, θα υπογραφεί μνημόνιο και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθιστώντας έτσι το Ηράκλειο πρωτοπόρο και ταυτόχρονο πρότυπο για την ανάπτυξη ανάλογων συνεργιών σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Καλοκαιρινός πρότεινε, εκτός από την υπογραφή των διμερών μνημονίων, την υπογραφή ακόμα μιας συμφωνίας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και της UNICEF, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή με χαρά από τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο της οργάνωσης του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι «Στόχος του Δήμου Ηρακλείου είναι μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική που έχει ως επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, φυσικά και την ασφάλεια και προστασία των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η επικείμενη συνεργασία με τη UNICEF, ένα οργανισμό που προσφέρει σημαντικό έργο για την προστασία των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται να ενισχύσει και να πλαισιώσει τις κοινωνικές δράσεις που η Δημοτική Αρχή ήδη σχεδιάζει, οργανώνει και πρόκειται να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα.».

Σημειώνεται ότι στους τομείς συνεργασίας του μνημονίου περιλαμβάνονται η προώθηση της ενίσχυσης της προστασίας των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, η πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας, η προώθηση δράσεων για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των παιδιών εστιάζοντας στα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, καθώς και στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.


Πηγή: pancreta.gr