Με επιτυχία η πρώτη «Χαρτοδιαδρομή» στο κέντρο του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 30/3 στα πλαίσια του κύκλου δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» τον οποίο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με τη συνεργασία της Εθελοντικής ομάδας Φιλόπολις.

Ο καλός καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος για τους περισσότερους από 50 συμμετέχοντες στην ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης την οποία έκανε η ξεναγός Μαίρη Δετοράκη. Η χαρτοδιαδρομή ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, πέρασε από την Πλατεία Ελευθερίας, τα Δικαστήρια, την πλατεία Λιονταριών, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τη Λότζια και ολοκληρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Τίτου.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου-Χρονάκη ο κύκλος δράσεων «Χαρτοδιαδρομές… στο Δήμο μας» θα πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του 2024 σε τακτά χρονικά διαστήματα, πρωινά Σαββάτου και δεν θα περιοριστεί στο αστικό κέντρο αλλά θα επισκεφθεί και ιστορικά σημεία της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Η κάθε Χαρτοδιαδρομή θα ανακοινώνεται εγκαίρως προκειμένου οι δημότες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να δηλώσουν συμμετοχή σε όποια ξενάγηση τους ενδιαφέρει. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλες τις Χαρτοδιαδρομές.


Πηγή: pancreta.gr