Στ. Αρναουτάκης: «Η δωρεά οργάνων, μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς αγάπης προς τους πάσχοντες» - Ειδήσεις Pancreta

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της σημασίας της δωρεάς οργάνων.

«Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας», τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την έναρξη της καμπάνιας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη Δωρεά Οργάνων.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αποδίδοντας τα εύσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση έκανε λόγο για «μια αξιέπαινη πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας πως τα βιώματα συμπολιτών μας που βίωσαν «την εμπειρία της προσφοράς οργάνων επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την στήριξη της Περιφέρειας σε κάθε πρωτοβουλία που θα συνδράμει στην ανάδειξη της δωρεάς οργάνων, υπογραμμίζοντας πως η αξίας μιας τέτοιας πράξης είναι η προσφορά της ζωής μετά το θάνατο.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, συνεργαζόμαστε με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τα νοσοκομεία και τους εθελοντικούς φορείς, ενισχύοντας το εθελοντικό κίνημα της αιμοδοσίας και της προσφοράς βλαστοκυττάρων. Και βεβαίως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για τη δωρεά οργάνων, έχοντας την πεποίθηση ότι εκείνου που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα του μεγάλου πόνου για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με μόνο του κίνητρο την προσφορά, και την γενναιοδωρία του, αποφασίζει, υπερβαίνοντας αυτό τον πόνο να γεφυρώσει την ζωή με το θάνατο». Αυτή είναι αξία της δωρεάς οργάνων. Η ζωή μετά από ένα θάνατο. Καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας», τόνισε.


Πηγή: pancreta.gr