Ελ.Βατσινά: Στη Βουλή τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων - Ειδήσεις Pancreta

Ελένη Βατσινά: Ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την ακρίβεια – Αναγκαία η άμεση θεσμοθέτηση

Ως αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Υπουργό Τουρισμού κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων στην Κρήτης, σημειώνοντας το πόσο έχουν πληγεί από την ακρίβεια, γεγονός που “επιβάλλει” άμεσες ενέργειες.

Στην αναφορά της η κ.Βατσινά υπογραμμίζει ότι οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν τον μεγαλύτερο όγκο του έργου μεταφοράς επισκεπτών και τουριστών στην Κρήτης, από και προς τα αξιοθέατα του νησιού και από και προς τους χώρους άφιξης-αναχώρησης.

Ωστόσο, σημειώνει η ίδια “δυστυχώς οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων είναι ένας ακόμα κλάδος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την τεράστια αύξηση του κόστους καυσίμων, ενώ δεν έχει μέχρι σήμερα ληφθεί κανένα μέτρο για την μείωση των εξόδων αυτών ή την απαλλαγή (ή εν μέρει απαλλαγή) από τέλη κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει σε άλλες κατηγορίες λεωφορείων (ΚΤΕΛ)”.

Την ίδια ώρα, τονίζεται, “αποτελεί έναν κλάδο που δεν έχει επιδοτηθεί ως σήμερα για αγορά νέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζεται να παρέχει Υπηρεσίες που με την πάροδο του χρόνου θα καθίστανται ολοένα και λιγότερο ικανοποιητικές”.

Μετά και τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η κ.Βατσινά κατέθεσε ως αναφορά τα αιτήματα του Συνδέσμου, τονίζοντας πως πρόκειται για “διεκδικήσεις σημαντικές για τη βιωσιμότητα του κλάδου”, ενώ κάλεσε τους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τα αιτήματα και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε πολύ άμεσα δρομολογηθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οικονομική ελάφρυνση του ως άνω πληττόμενου κλάδου.


Πηγή: pancreta.gr