«Πάμε Ανακύκλωση» 15.000 μαθητές στο Σχολικό Μαραθώνιο του Δήμου Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Δώδεκα Λύκεια, δεκατέσσερα Γυμνάσια και τρία ΕΠΑΛ συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» και τα οποία προστίθενται στα 47 δημοτικά σχολεία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών στους 15.000 στο Δήμο Ηρακλείου.

Στην ενημερωτική ημερίδα για την διεξαγωγή του Σχολικού Μαραθώνιου «Πάμε Ανακύκλωση» καθώς και για τη λειτουργία της σχολικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen – Greenschools, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης.

Οι δύο βασικοί στόχοι του Σχολικού Μαραθωνίου όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης είναι η ενημέρωση των μαθητών γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης και η προώθηση της χωριστής διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών. Τον ενημερωτικό σκοπό του προγράμματος εξυπηρετεί η σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen – Greenschools την οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν καθηγητές, μαθητές και γονείς ενώ τον στόχο της προώθησης της χωριστής διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες) εξυπηρετεί η διανομή του ειδικού εξοπλισμού στα συμμετέχοντα σχολεία η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 κάδοι των 80 λίτρων θα τοποθετηθούν για τις ανάγκες της δράσης στις σχολικές μονάδες ενώ κάθε σχολείο θα παραλάβει σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η αποκομιδή των κάδων θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την Creta Recycling.

Στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9/2 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης επεσήμανε ότι ο Σχολικός Μαραθώνιος θέλει να καλλιεργήσει την κουλτούρα για τον ορθό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων και να προβάλλει καλές πρακτικές οι οποίες θα αλλάξουν τη φιλοσοφία που υπάρχει μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι ενός τέτοιου μηνύματος. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περυσινάκης ανακοίνωσε ότι σε προσεχή συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων θα υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση για το θέμα της ανακύκλωσης και τον συντονισμό της δράσης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα απονείμει σε όλα τα σχολεία έπαινο επιβράβευσης, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Η δράση υλοποιείται με  την υποστήριξη του τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού & Ανακύκλωσης της διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.


Πηγή: pancreta.gr