Ηράκλειο: “Αιτία πολέμου η ενδεχόμενη συγχώνευση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου” διαμηνύουν οι εργαζόμενοι - Ειδήσεις Pancreta

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης αναλαμβάνει προσωρινά, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, την διοίκηση και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Την άρση της απόφασης αυτής ζητά η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου, που αντιτίθεται σε επίπεδο θεσμικό και όχι προσωπικό, διαμηνύοντας, παράλληλα, ότι ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων – όπως σενάρια που έχουν δημοσιευθεί και στον τοπικό τύπο θέλουν να εξετάζει το υπουργείο Υγείας – «αποτελεί αιτία πολέμου».

Η απόφαση για την ανάληψη καθηκόντων διοικητή και στο Βενιζέλειο από τον κ. Χαλκιαδάκη του κοινοποιήθηκε χθες και θα ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ανάδειξη νέων διοικητών, για διάστημα λιγότερο από 6 μήνες. Έρχεται δε χρονικά την ώρα που διακινούνται σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεχθεί εισηγήσεις για συγχώνευση των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε με δηλώσεις του στην τοπική εφημερία «Πατρίς» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, όμως, είπε, πως δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση.

Τα σενάρια αυτά, ωστόσο, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζελείου που, με ανακοίνωσή της, αναφέρει πως «στις 7 Μαρτίου του 2019 έληξε οριστικά και αμετάκλητα το αποτυχημένο πείραμα της συγχώνευσης του Βενιζελείου Γ.Ν. με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (συγχώνευση ως αποτέλεσμα μνημονιακού νόμου που επέβαλλε τη συρρίκνωση της υγείας)». Παράλληλα, τονίζει πως «παρακολουθεί τις ανώνυμες και ανυπόγραφες τοποθετήσεις τον οραματιστών του χάους και σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίζει ότι οποιοδήποτε πισωγύρισμα αποτελεί αιτία πολέμου».

Και ενώ η ανακοίνωση είχε ήδη σταλεί στα ΜΜΕ, έγινε γνωστή η τοποθέτηση του κ. Χαραλκιαδάκη στη διοίκηση του Βενιζελείου που, μετά την παύση πριν από περίπου 4 μήνες των τότε διοικούντων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πέρασε από 40 κύματα, με τις διαδοχικές τοποθετήσεις τριών γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος στη θέση διοικητή.

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από την Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου, με την οποία εκφράζεται η αντίδρασή της στην κοινή διοίκηση των δύο νοσοκομείων, χωρίς, όπως ξεκαθαρίζεται, να «έχει να κάνει με το πρόσωπο, αλλά με το θεσμό, ο οποίος στο παρελθόν δοκιμάστηκε σε δύο θητείες με δύο διαφορετικά πρόσωπα και δεν απέδωσε αυτό που επιθυμούσε το υπουργείο».


Πηγή: ertnews.gr