Ηράκλειο: Μετά τη γιαγιά του έσβησε και το 21 μηνών αγοράκι που είχε τραυματιστεί στο τροχαίο στην Λυγαριά - Ειδήσεις Pancreta

«Έσβησε» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου νοσηλευόταν το μόλις 21 μηνών αγοράκι που είχε τραυματιστεί βαριά σε τροχαίο, εξ αιτίας του οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα η γιαγιά του, αλλά και η μητέρα του.

Το άτυχο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης. Είχαν προηγηθεί τεστ για τον έλεγχο της εγκεφαλικής του λειτουργίας, τα οποία είχαν δείξει ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Το αγοράκι είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη διάρκεια τροχαίου που είχε συμβεί στις 28 Ιανουαρίου, στην εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, στο ύψος της Λυγαριάς. Από την πρώτη στιγμή είχε διασωληνωθεί και παρέμενε στη ΜΕΘ Παίδων σε καταστολή όλο αυτό το διάστημα.

Για την μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του παιδιού είχαν ενημερωθεί οι γονείς του, ενώ η μητέρα του, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, το είχε επισκεφθεί στη ΜΕΘ.

Για το τροχαίο είχε συλληφθεί ένας 38χρονος Σύρος, ο οδηγός ενός μικρού βαν, το οποίο είχε συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με σφοδρότητα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες και το μωρό, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς.  Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο ερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ.


Πηγή: ertnews.gr