Σητεία: Κινητοποιήσεις του Δήμου ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου - Ειδήσεις Pancreta

Με παρέμβαση της διοικήτριας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Μαρίας Κοζυράκη η οποία και τηλεφώνησε προσωπικά στο δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη μετά την απόφαση  του ίδιου για κλείσιμο των σχολικών μονάδων σήμερα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για το Νοσοκομείο Σητείας, ο κ. Ζερβάκης αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης.

Η κ. Κοζυράκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η σχετική απόφαση είναι παράνομη και καταχρηστική και επισύρει πειθαρχικές και διοικητικές ευθύνες, ακόμη και να κριθεί παράνομη η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου από τον ίδιο.

Ως εκ τούτου ο κ Ζερβάκης ανακάλεσε το κλείσιμο των σχολίων  παρά την πρόθεση της δημοτικής αρχής για ενίσχυση του συλλαλητηρίου.

Κάλεσμα συμμετοχής

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σητείας ζητά από τους πολίτες της Σητείας να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν από κοινού οι φορείς οι επαγγελματικές οργανώσεις το εργατικό κέντρο ο σύλλογος φίλων του Νοσοκομείου Σητείας ο Σύλλογος εργαζόμενων του Νοσοκομείου, διαδηλώνοντας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Σητείας το οποίο σύμφωνα με το Σύλλογο εργαζόμενων οδηγείται στο κλείσιμο.

Η ανακοίνωση  του Δήμου Σητείας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Δευτέρα 18/9 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας εκδηλώσεις
διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και υποβάθμιση κλινικών του Νοσοκομείου Σητείας.
Καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά, απαιτώντας την
πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του
Νοσοκομείου Σητείας.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από συντονιστική επιτροπή.
Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη.

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα τόσο οι μαθητές του Γενικού  Λυκείου όσο και του ΕΠΑΛ Σητείας «διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην υγεία. Ενώνουν τις φωνές τους με ολόκληρη την τοπική κοινωνία και αγωνίζονται  για να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας. Για να έχει μέλλον ο τόπος τους, η ζωή των ίδιων, των οικογενειών τους, των φίλων τους», όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

Στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή για τις σημερινές κινητοποιήσεις αναφέρει.

«1) Στις 11:00 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή παραδίδει ψήφισμα με τα αιτήματά μας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στην 7-ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας

2) Στις 5:00 το απόγευμα ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΗΤΕΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

και

3) Και στις 6:30 το απόγευμα,

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν ΑΜΕΣΑ και σε υψηλότερους τόνους.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ»

Στήριξη από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου εκφράζει τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής της Σητείας για την υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται

«Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων με κύριο άξονα τη μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με άμεσο αποτέλεσμα την έλλειψη  προσωπικού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και την απαξίωση του νοσοκομείου.

Καλούμε του συναδέλφους  να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σητεία».


Πηγή: ertnews.gr