Χανιά: Κατακλύστηκε απο κόσμο το παζάρι Βουκολιών 2023 - Ειδήσεις Pancreta

Χιλιάδες Χανιώτες και επισκέπτες παρέλασαν σήμερα  στο παζάρι των Βουκολιών, που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Δήμο Πλατανιά. Με εξαίρεση τα έτη 2020 και 2021 που λόγω του κορονοϊού δεν έγινε παζάρι, φέτος  όχι μόνο έγινε, αλλά ήταν απόλυτα επιτυχημένο, καθώς ο κόσμος ήταν απίστευτα πολύς.

Μάλιστα βοηθούντος του καλοκαιρινού καιρού και της «συνθήκης» των επικείμενων εκλογών, η φετινή παρέλαση ήταν όλων των αποχρώσεων,  καθώς υποψήφιοι όλων των κομμάτων βρέθηκαν στις Βουκολιές, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία για κοινωνικές συναναστροφές και ανταλλαγή ευχών για «Καλή Ανάσταση». Ανάσταση όπως ο καθένας τους εννοούσε. Δηλαδή Ανάσταση Κυρίου, Ανάσταση στην κάλπη.

Το παζάρι έχει ρίζες στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και μάλιστα αποτελούσε και μέρος όπου βρίσκονταν οικογένειες για προξενιά. Πλέον αυτά έχουν ξεπεραστεί, αλλά παραμένει μια καλή ευκαιρία για όλους να βρεθούν κοντά στην παράδοση και να συναντήσουν ανθρώπους”, δήλωσε για το παζάρι των Βουκολιών ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον δήμο και τους φορείς για τη διοργάνωση του παζαριού που συντηρεί μια μακρά παράδοση”, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως κάθε χρόνο σε αυτήν την εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής, υπήρχαν πάγκοι με πλανόδιους πωλητές που πωλούσαν κάθε είδους αγαθού από την Κρήτη, ενώ Σαρακοστιανοί μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια της πλατείας, ήταν οι κράχτες των επισκεπτών.


Πηγή: ertnews.gr