Αρκαλοχώρι: Κοντά στους σεισμόπληκτους ο Γ. Βαρουφάκης - Ειδήσεις Pancreta

Από το Αρκαλοχώρι και τον οικισμό των σεισμόπληκτων ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 και επικεφαλής της Συμμαχίας για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την κατάσχεση, όπως ενημερώθηκε, 22 κατοικιών σεισμόπληκτων, καθώς και για το γεγονός ότι η Εφορία προχωρεί σε κατάσχεση λογαριασμών που είναι ακατάσχετοι. “Αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν και εγγόνια εδώ μέσα, έτσι όπως πάει η διαδικασία ” , ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την επίσκεψή του στον οικισμό των σεισμόπληκτων. Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 αναφέρθηκε και στο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου, το οποίο κατασκευάζεται σε κοντινή απόσταση από το Αρκαλοχώρι, χαρακτηρίζοντάς το όνειδος και ανθρώπινη καταστροφή.

“Απέναντι έχουμε αυτό το όνειδος του Καστελλίου, μια ανθρώπινη καταστροφή. Εκεί πηγαίνει ο Πρωθυπουργός, εκεί πηγαίνουν όλοι γιατί εκεί είναι τα λεφτά, στην καταστροφή του Καστελλίου, το απολύτως αχρείαστο αεροδρόμιο, την ώρα που εδώ στο Αρκαλοχώρι υπάρχει ανάγκη να γίνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στον κόσμο, την κατασκευή σπιτιών με σύγχρονες προδιαγραφές. Ούτε σύγχρονες προδιαγραφές, ούτε σύγχρονα σπίτια θα υπαρξουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε “εάν το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α. Ε. ήταν να αποτυπωθεί για τον ιστορικό του μέλλοντος νομίζω ότι η καταστροφή στο Αρκαλοχώρι, είναι ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα”.

Ο κ. Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αρκαλοχώρι συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων δήμου Μινώα Πεδιάδος και ακολούθως μετέβη στο Καστέλλι, όπου είχε την ευκαιρία ναι συνομιλήσει με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση της Πεδιάδας οι οποίοι συνεχίζουν να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή.

Στις 8.30 το βράδυ ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 πραγματοποίησε κεντρική πολιτική ομιλία στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και συζήτησε με πολίτες ενώ σήμερα θα μεταβεί στα Χανιά.


Πηγή: ertnews.gr