Κρήτη: Δυναμικό παρών των πολιτών στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη - Ειδήσεις Pancreta

Μαζική είναι και σήμερα η συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη στο Ηράκλειο.

Κρήτη: Δυναμικό παρών των πολιτών στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (video)

Πολύς είναι ο κόσμος που έχει μαζευτεί στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, με τους φοιτητές και τους μαθητές να δίνουν τον παλμό, με πανό και συνθήματα ζητούν την τιμωρία των πραγματικά υπεύθυνων του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Κρήτη: Δυναμικό παρών των πολιτών στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη (video)

Πολυπληθής ήταν και η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ρέθυμνο, όπου εκτός από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο, μία ακόμη διοργανώθηκε στο Δημαρχείο από τους φοιτητικούς συλλόγους. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και στο Λασίθι.

ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και πλήθος σωματείων και φορέων συμμετέχουν και στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας την δικαίωση των θυμάτων.

Απόψε, οι δικηγόροι του Ηρακλείου που απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα και συμμετέχουν στην κινητοποίηση, με απόφαση του Συλλόγου τους, θα πραγματοποιήσουν σιωπηρή στις 20.30 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Επίσης, αποφάσισαν τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής  στη Λάρισα.

(φωτ, Φανή Καλαθάκη)


Πηγή: ertnews.gr