4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ - Ειδήσεις Pancreta

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.), συμμετέχουν τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 13-3-23 και την Τρίτη 14-3-23).

Μοναδικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά. 

Συνεπώς η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται για σήμερα και αύριο έως τις 11:00.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), οι οποίοι με 4ωρες στάσεις εργασίας  αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο μπαίνουν τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το ΕΚΗ θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ και ΔΕΥΑ ν. Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην αυριανή κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας στις 11.30 το πρωί, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο για το εν λόγω πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ανάβοντας το πράσινο φως  για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Είναι αυτονόητη απαίτηση του ΕΚΗ και όλων των εργαζομένων αλλά γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας του νερού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ


Πηγή: pancreta.gr