Δυο μήνες χωρίς καθηγητές το ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου - Ειδήσεις Pancreta

Ούτε μια ούτε δυο ούτε τρεις, αλλά 35 ώρες την εβδομάδα έχουν κενό οι μαθητές του τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, χάνοντας έτσι σχεδόν όλες τις ώρες της ειδικότητάς τους και αγωνιώντας ότι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα τους δώσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την ανώτατη εκπαίδευση. Πρόκειται για μαθητές που εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη διαβίωσή τους μέσα στους οικίσκους του σεισμόπληκτου Αρκαλοχωρίου και που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της υποβάθμισης των δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Οι  μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου προχώρησαν χθες σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις τόσο στη Γ όσο και στη Β. Λυκείου.

Σύμφωνα με μαθητές του ΕΠΑΛ, τα μόνα μαθήματα ειδικότητας που διδάσκονται στην τρίτη λυκείου είναι ανατομία και υγιεινή, τα δύο από τα 4 μαθήματα που δίνουν στις πανελλήνιες, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται και τα άλλα δύο μαθήματα των πανελληνίων, δηλαδή μαθηματικά και έκθεση. Ωστόσο αν δεν διδαχτούν τα μαθήματα των εργαστηρίων, για τα οποία εξετάζονται σε ενδοσχολικές εξετάσεις, κινδυνεύουν να μην πάρουν ποτέ απολυτήριο, σύμφωνα και με την εκπρόσωπο των μαθητών Ευαγγελία Καπελάκη.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Καραγιαννίδης που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δύο αναπληρωτές καθηγητές που ειδοποιήθηκαν να πληρώσουν τις θέσεις που είναι κενές αρνήθηκαν να τις δεχτούν, παρά το γεγονός ότι εισπράττουν ποινή διετίας. Οι ελπίδες των μαθητών είναι σε καθηγήτρια νοσηλευτικής που απουσιάζει με άδεια ανατροφής και θα επιστρέψει στις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αναλάβει 23 από τις 35 ώρες. Οι υπόλοιπες αναμένεται να καλυφθούν από την 4η φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών


Πηγή: ertnews.gr