Πένθος για τον 11χρονο Ραφαήλ που έχασε τη μάχη.. - Ειδήσεις Pancreta

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ηράκλειο, καθώς ο μικρός Ραφαήλ τελικά δεν τα κατάφερε... Το 11χρονο αγόρι είχε αρρωστήσει εντελώς ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ, από ένα μικρόβιο που προσέβαλε τον εγκέφαλο του. Η διάγνωση που είχε γίνει ήταν εγκεφαλοπάθεια από μικρόβιο (Bartonella Quintana).

Από τη μοιραία νύχτα της 2ας Δεκεμβρίου 2014, ο μικρός Ραφαήλ πάλεψε γενναία για τη ζωή του. Στο πλευρό του είχε την οικογένειά του, το σχολείο του (34ο Δημοτικό, στο Γιόφυρο), αλλά και την τοπική κοινωνία. Η τελευταία έσπευσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της οικογένειας, αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", για οικονομική βοήθεια, όταν είχε φτάσει η ώρα της αποκατάστασης για το μικρό αγόρι.

Το παιδί πήγαινε καλύτερα και επρόκειτο να ταξιδέψει προς ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά στη Λάρισα, προκειμένου να βρει ξανά τη λειτουργικότητα και την αυτονομία του, που είχε χάσει. Όλοι ήλπιζαν το καλύτερο. Όμως, δυστυχώς, το ταξίδι αυτό δεν έγινε ποτέ... Μικρό χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση για Λάρισα, ο Ραφαήλ υπέστη επιπλέον και ανεύρυσμα, το οποίο οδήγησε σε νέες επιπλοκές της υγείας του.

Ο μικρός ήρωας ,που έδινε επί μήνες τη μάχη για τη ζωή του, τελικά δεν τα κατάφερε. Έφυγε, αφήνοντας πίσω απαρηγόρητους τους γονείς του Μανώλη και Σοφία, τον αδερφό του Μιχάλη, τους παππούδες, τις γιαγιάδες του, τους δασκάλους του, τους φίλους και τους συμμαθητές του.

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Ραφαήλ σήμερα στο Κεραμούτσι. Η κηδεία θα γίνει στη 1 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.


Πηγή: neakriti